Házon kívül

Levél Érd polgármesterének

rtl.hurtl.hu

2011. május 26. 16:07

A Házon kívül szerkesztősége levélben reagált az érdi polgármester vádjaira.

Tisztelt Polgármester Úr!

Sajnáljuk, hogy az érdi iskolaösszevonások miatt kénytelen volt új frontot nyitni, és most már nem csak a szülőkkel, hanem az RTL Klubbal is harcba szállt. Azt is sajnáljuk, hogy az Indexből kellett megtudnunk, hogy Önnek baja van a Házon kívül című műsorban sugárzott riporttal: súlyos állításokat fogalmaz meg velünk kapcsolatban, amelyek a szakmai szavahihetőségünket kérdőjelezik meg.

Ön azt állítja, hogy kivágtuk nyilatkozata egy részét, így félreérthető volt, kiket nevez politikai pedofilnak. A közleményben megfogalmazott állítása szerint Ön “politikai érdektől vezérelt személyekről” beszél, akik “tudatosan félretájékoztatják a szülőket s rajtuk keresztül a gyerekeket.” És őket tartja politikai pedofilnak, nem pedig a szülőket.

Függetlenül attól, hogy vajon van-e egyáltalán bármi értelme a “politikai pedofil” kifejezésnek, vagy csupán hangzatosnak szánt szavakkal szerette volna jellemezni vélt ellenlábasait, engedje meg, hogy idemásoljam az Önnel készült interjú egy részletét, szó szerinti leiratban.

“A szülőknek a magatartása meg hát egyszerűen felháborító. Egy-két szülőnek természetesen, nem az összesnek, mert van, aki egyetért ezzel, világos, hogy egy ilyen tévéműsorban általában azok szólalnak meg, akik nem értenek vele egyet, nincs is evvel semmi különösebb gond, de az a két-három ember, akik szervezték a tüntetést, miután tartottunk egy szülői értekezletet, ahová a Hunyadinak a szülőit és, illetve a Széchenyi iskola szülőit is meghívtuk és egy jó három és fél órán keresztül próbáltuk meg tájékoztatni őket, illetve ők mondták el a kétségeiket és ezeket a kétségeiket próbáltuk meg eloszlatni, után rá tartottak egy, egy... azt kell mondjam ilyen politaikai pedofília tárgyát kimerítő, a gyerekeket maguk előtt toló tüntetést, ez önmagában felháborító. És nem azt mutatja, hogy a szülők a gyermekekért, vagy a szülők a tanárokért, hanem úgy tűnik, mintha a szülők a saját szándékaikat, akaratukat megvalósítandó, a gyermekeket is felhasználva egyfajta politikai tüntetést tartottak ellenünk. Úgyhogy ez egy furcsa, nagyon furcsa dolog volt és nem is értem ezeket a szülőket és nem is értem a felelőtlenségüket.”


Ön az interjúban valóban beszélt “tudatos félretájékoztatásról”, de más kontextusban, ahogy ez egy másik interjúrészletből kiderül.


Kérdés: - “A hunyadisok egyáltalán nem érzik azt, hogy őket most megmentenék. Inkább azt érzik, volt egy iskolájuk, amiben voltak barátságos létszámok, és ez most megszűnik, nem így lesz. És a szülők azt mondják, nem tudják, ki lesz a tanár, kihez lehet majd beiskolázni, abban sem biztosak, hogy minden tanár meglesz, hogy azok a képzések lesznek tovább, nem úgy érzik.”

Válasz: - “Nézze, a szülőket ,és hát sajnos még a gyerekeket is valakik átpolitizált módon félretájékoztatták, nagyon erőteljesen félretájékoztatták... A... szülők azon kifogásai, hogy nem tudják, ki lesz a tanár..., hát ugyanazok a tanárok lesznek, akik most ott vannak. Ez az egyik fele. A másik fele pedig, hogy a hajszálpontos órabeosztást, tanárbeosztást pedig az új iskola igazgatója fogja meghatározni, rövidesen, nem sok idő van már hátra, ugye július 10-ével szűnik meg az iskola, és július 11-ével jön létre az új iskola a kettőből. “

A további félreértések elkerülése végett az Önnel készített interjú bővebb terjedelemben is hozzáférhetővé tettük awww.rtlklub.hu/hazonkivul
oldalon.

Ezek után elvárjuk, hogy megkövesse a Házon kívül szerkesztőségét, amiért hamisan vádolt minket, és a szerkesztőség nevében kérem, hogy nélkülünk rendezze vitáját a szülőkkel.


Üdvözlettel:


Kováts Mihály

felelős szerkesztő
#Házon kívül#rtl#RTL Klub#index#vád#iskolabezárás

Címlapról ajánljuk