Házon kívül

A honatyák nyertek az adóváltozásokkal

rtl.hurtl.hu

2010. november 12. 7:52

Listáztunk és számoltunk, ki mennyivel jár jobban. Az eredmény kiderül a Házon kívülből.

Százezres plusz a parlamenti képviselőknek. A honatyák igazi nyertesei a jövő évi adócsökkentésnek és a gyerekek utáni adókedvezmény növelésének.

Egy négygyerekes képviselővel is számolgattuk, mennyivel lazíthatnak a nadrágszíjon 2010-ben.

Révész Máriuszék most várják a negyedik gyermeket a családban. A Házon kívül stábja kiszámolta, hogy a fideszes képviselő mennyivel jár jobban jövőre az adóváltozások miatt. Összességében 244.163 forinttal fog ő jövőre többet keresni.

Egy átlagos keresetű négygyerekes családnál már jóval kisebb a változás: a havi 202 ezres bruttó bérrel számolva ott már csak havi 11 ezer forinttal nő a fizetés.

- Ön szerint ez igazságos, ez a típusú különbség, hogy önnek mondjuk alsó hangon is 200 ezerrel jut több négy gyerekre, annak pedig, aki bruttó 200-at keres, 12 ezerrel?

- Hát az az igazság, hogy nem teljesen igazságos, de a mostani adórendszer is teljesen igazságtalan volt. Tehát kérdéses, hogy a mostani adórendszerből, ha kiindulunk, akkor az-e a viszonyítási alap? – mondta Révész Máriusz.

A kormányszóvivő azt mondja: az új rendszerrel arányos lesz a közteherviselés. De azt ő is elismeri, hogy lesz, aki kevesebbet visz majd haza jövőre.

„Itt mindenki jól jár. Hogyha valaki csak kétezer forinttal keres kevesebbet, viszont nem egy teljes napon át tölti ki az adóbevallását, akkor már jobban járt, és már egyszerűbb lett az élete” – mondta Nagy Anna, kormányszóvivő.

A Házon kívül riportjából kiderül, mennyivel járnak jobban jövőre a vezető politikusok, és hogyan járnak az átlagos keresetű családok.


Nézze meg a teljes adást az
#Házon kívül#rtl#RTL Klub#országgyűlés#parlament#képviselő#adóváltozás#honatya

Címlapról ajánljuk