Gazdaság

Nyolc év után bezár a Green Fox programozósuli

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 18. 15:43

Gazdasági nehézségekre hivatkozva húzza le a rolót az Andrássy úti IT-akadémia.

Bezárja kapuit a Green Fox programozósuli, adta hírül Facebookon az egyik legismertebb hazai oktatóközpont, ami az IT szektor igényeihez szabva kínált korszerű képzéseket.

Az Andrássy út 66-ban csaknem nyolc éve működő, több ezer hallgatót befogadó Green Fox az elmúlt időszak gazdasági nehézségeire hivatkozva húzza le a rolót:

Az elmúlt 1 év nagyon sok változást hozott nemcsak IT területen, de az egész világon, így a mi életünkben is. A háború következményei, a magas infláció és egyéb gazdasági nehézségek folyamatos kihívás elé állítottak minket. Ezek a romló gazdasági körülmények a munkaerőpiacot is befékezték, ami komoly hatással volt az üzleti modellünkre

– írták, hozzátéve, hogy hiába próbáltak alkalmazkodni, a tulajdonosoknak végül mégis meg kellett hozniuk a legnehezebb döntést.

A folyamatban lévő képzéseket még végigviszik, új képzéseket azonban már nem indítanak.

A Green Fox Academy sokaknak segített karrierlehetőséget találni az információs technológiai szektorban. Pár éve például olyan képzést indítottak, amely kifejezetten 1,5-4 éves korú gyereket nevelő anyáknak hirdettek meg: amíg ők programozni tanultak, addig gyermekeikre a bölcsiben vigyáztak.


Nyitókép: Green Fox / Facebook

#Gazdaság#green fox#csőd#bezár#Karrier#programozó#informatikus#it

Címlapról ajánljuk