Gazdaság

Nagy Márton: Célzott programot dolgoz ki a kormány a munkaerő-tartalék aktivizálására

rtl.hurtl.hu

2023. december 12. 14:44

A HVG szerint már van ilyen program, úgy hívják: közmunka.

Célzott programot dolgoz ki a kormány arra, hogy növelje a foglalkoztatást, közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP parlamenti Gazdasági Kabinetének ülésén. Így fogalmazott: „A gazdaság visszapattanásához arra van szükség, hogy a munkaerő-tartalék kihasználásával tovább bővüljön a foglalkoztatottság. Emiatt az idegenrendészeti törvény, így

a vendégmunkások alkalmazásának szigorítása mellett tovább kell aktivizálni a hazai munkaerő-tartalékot, amelynek érdekében a kormány célzott programot fog kidolgozni.

A HVG szerint a tárca közleményéből kiindulva a miniszter nem fejtette ki, pontosan milyen programra gondol, ám van jelenleg egy olyan célzott program, amelynek célja a munkaerő-tartalék aktivizálása, úgy hívják: közmunka.

A lap szerint „remélhetőleg annál többre [gondol Nagy Márton], hogy a kormány a magas munkanélküliségű településekről buszokkal kívánja az akkugyárakhoz hordani a dolgozókat”. A lap arra emlékeztet, hogy a korábban létező közmunka-program „kudarc” volt, mivel „egy széles társadalmi réteget nem volt képes visszavezetni a munkaerőpiacra”.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Gazdaság#Nagy Márton#közmunka#piac#multi#program#munkaerő

Címlapról ajánljuk