Gazdaság

Ukrán konkurenciát kap a Magyar Posta

rtl.hurtl.hu

2023. november 11. 14:39

Háború ide vagy oda, az ukrán Nova Post aktívan terjeszkedik Európában.

Az egyik legnagyobb ukrán cég, a Nova Post megnyitotta első magyarországi fiókját Budapesten és elindította saját futárszolgálatát Magyarországon – írja a Forbes. A Nova Post a háború ellenére is aktívan terjeszkedik, Magyarország már a tizedik európai ország, ahol piacra lépnek.

A cég magyarországi CEO-ja Pajda Marianna, aki 2016 és 2021 között a Packeta (korábban Csomagküldő.hu Kft.) ügyvezető igazgatója volt. A magyarországi fiókot 100 ezer eurós (közel 38 millió forint) beruházással nyitották, a magyar csapat egyelőre hét munkatársból áll.

Pajda Marianna a Forbes.hu-nak adott pénteki exkluzív interjúban elmondta, hogy egy Magyarország és Ukrajna, illetve Ukrajna és Magyarország közötti, magánszemélyeknek nyújtott levél- és csomagszállítási szolgáltatással lépnek be a magyar piacra. Emellett céges ügyfelekkel is számolnak ugyanezen a viszonylaton, már csak azért is, mert az alap szállítási szolgáltatások mellett 1000 kilogrammig teherszállítást is vállalnak.

Ez a magyar vállalkozók ukrajnai piacra lépését is segítheti, hiszen az ukrán gazdaság a háború ellenére is bővül, és egy körülbelül 30 millió aktív vásárlóval rendelkező piacról van szó

– hangsúlyozta Pajda Marianna. 

Budapesten belül maga a Nova Post szállít majd, míg partnere az Express One az országos szállításban vesz részt. Első lépésként Budapesten a Teréz körúti fiók áll majd az ügyfelek rendelkezésére, de az ügyfelek számától függően később bővülés is lehetséges, és akár – Ukrajnához és Lengyelországhoz hasonlóan – szortírozó központot is telepíthetnek Magyarországra. 

Pajda Marianna kiemelte: fő célcsoportjuk az ukrán ügyfelek – nemcsak a háború miatt az utóbbi lassan két évben ide menekültek, hanem a korábban Magyarországra érkezett ukrán állampolgárok is. 

Nyitókép: Jose Colon/Anadolu Agency via Getty Images

#Gazdaság#magyar posta#posta#csomag#csomagküldés#nova post#futárszolgálat

Címlapról ajánljuk