Gazdaság

Hatvan fiókot zár be Mészáros Lőrinc szuperbankja november végéig

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 25. 7:21

A főként vidéki fiókokat érintő bezárásokat összevonásnak nevezi a Magyar Bankholding, amely a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülésével jött létre májusban.

Idén körülbelül 60 fiókot csukott be, illetve zár be november végéig a Magyar Bankholding (MBH), írja az Azénpénzem.hu.

Mészáros Lőrinc bankja a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülésével jött létre 2023. május 1-jén, akkor azt közölték, hogy az MBH Banknak van a legnagyobb fiókhálózata: csaknem 500 helyen várják az ügyfeleket. Az évekig tartó egyesülési folyamat során 300 fiókot szüntettek meg, és május óta is tucatjával zártak be bankfiókokat. 

Az Azénpénzem.hu gyűjtése szerint szeptember közepe és november vége között az alábbi városokban szűnik meg egy-egy bankfiók, ami az MBH kommunikációja szerint összevonás eredménye:

Kaposvár, Budapest, Veszprém, Tatabánya, Siófok, Hódmezővásárhely, Dunaújváros, Kiskunhalas, Zalaegerszeg, Jászberény, Nyíregyháza, Szolnok, Nagykáta, Dunaújváros, Piliscsaba, Salgótarján, Nagykanizsa.

Az esetek többségében az összevonás azt jelenti, hogy a megszüntetett fióknál a bankautomatát is leszerelik.

Az MBH Bank a 24.hu-hoz eljuttatott közleményében jelezte: fokozatosan szüntetik meg azokat a párhuzamosságokat, amelyek abból fakadnak, hogy a hitelintézet három bank (Budapest Bank, MKB Bank, Takarékbank) egyesüléséből jött létre, ez áll a fiókbezárások hátterében. Az MBH szerint az utóbbi években megváltozott bankolási szokások miatt változott a bankfiókok kihasználtsága is, ezért „több más bankhoz hasonlóan az MBH Bank is úgy döntött, hogy ezen változó igények figyelembevételével modernizálja fiókhálózatát”. Azt is hangsúlyozták, hogy a fiókösszevonások által érintett települések többségében meghagyták az ATM-et, sőt a közeljövőben fejleszteni kívánják az ATM-hálózatot.

Október elején az rtl.hu is beszámolt róla, hogy nagyjából 400-500 dolgozó elbocsájtására készül az MBH Bank. Az idén rekordnyereséget elérő pénzintézet közlése szerint elsősorban Budapesten, irodai funkcióban dolgozó embereket küldenének el, köztük vezetőket is. A bank közlése szerint „szervezeti párhuzamosságokat” szüntetnek meg, amik a három bank egyesülése után jöttek létre. 

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Gazdaság#magyar bankholding#mészáros lőrinc#fiókbezárás

Címlapról ajánljuk