Gazdaság

Afrikában száll be az autópálya-építésbe Szíjj László cége, a Duna Aszfalt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 5. 14:19

A Duna Aszfalt egy 184 km hosszúságú, a Kongói Demokratikus Köztársaság és a Zambiai Köztársaság közötti autópálya építésének szakmai és befektetői partnere.

Egy 184 kilométer hosszú autópálya építésében, korszerűsítésében és bővítésében vesz részt szakmai és befektetői partnerként a Szíjj László tulajdonában lévő Duna Aszfalt Zrt., vette észre a hvg.hu a Magyar Építők oldalán megjelent hírt.

Az új Kasomeno-Mwenda autópálya a Kongói Demokratikus Köztársaság és a Zambiai Köztársaság között vezet, a két ország közt egy új, 345 méteres ferdekábeles híd is épül majd. A beruházás alapkövét nemrég fektette le Felix Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke és Hakainde Hichilema, a Zambiai Demokratikus Köztársaság elnöke. Az ünnepélyes aktusra a Luapula folyó leendő határhídjának helyén került sor.

Afrikában segít autópályát építeni Szíjj László cége, a Duna Aszfalt

A beruházásban egy egymegállásos határállomást is építenek a hozzá tartozó raktárakkal és parkolási lehetőségekkel, valamint útdíjfizetési rendszer is létesül a kapcsolódó infrastruktúrával együtt.

„A projekt jelenleg Afrika legnagyobb egyedi infrastrukturális magánberuházása Európából” – írta a Magyar Építők a hírrel kapcsolatban.

Az, hogy mekkora részt kap az GED Africa projekt költségkeretéből a magyar kormányhoz közel álló Szíjj László építőipari cége, nem derült ki.

Nyitókép: GED Africa / Facebook

#Gazdaság#szíjj lászló#Duna Aszfalt#afrika#autópálya#zambia#Kongói demokratikus Köztársaság

Címlapról ajánljuk