Gazdaság

A kormány december végéig meghosszabbítja a kötelező akciózást

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 12:49

Tovább működik az online árfigyelő is.

A kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja a kormány –  írja az MTI Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentése alapján. Szentkirályi szerint „az online árfigyelő és a kötelező akciók is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre inkább csökken Magyarországon az infláció.”

A kormányszóvívő az M1-ben megismételte a magyar kormány álláspontját, miszerint a háború miatt magas az infláció Magyarországon, ugyanakkor hozzátette: a kormánynak ennek ellenére sikerült letörnie a pénzromlást.

A kormány inflációellenes intézkedéseinek hatásaival nemrég az RTL Híradója is foglalkozott:

 

Szentkirályi elmondta, hogy a kormány úgy döntött, hogy a kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja. Hozzáfűzte, működik az online árfigyelő, és a hatóságok is ellenőrzik a boltokat, hogy betartják-e ezeket az akciókat.

Nyitókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az idén július elsején indult online árfigyelő rendszer kapcsán tartott sajtótájékoztatón a budaörsi Tesco bevásárlóközpontban 2023. július 12-én Fotó: MTI/Lakatos Péter

#Gazdaság#Szentkirályi Alexandra#bolt#kötelező#akciózás

Címlapról ajánljuk