Gazdaság

Mészáros Lőrinc bankja beindult, elképesztő növekedést ért el

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 13:34

Az MBH Bank adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt az idei első félévben. 

Szárnyal Mészáros Lőrinc bankja. Az MBH Bank az MTI-nek elmondta, hogy adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt az idei első félévben, ami 50,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva.  A korrigált adózás előtti eredmény pedig 165,5 milliárd forintot ért el, ami 60,7 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

A magyar bankpiacon kimagasló, és nemzetközi viszonylatban is figyelemreméltó eredményről beszámoló közlemény idézi Barna Zsoltot, az MBH Bank elnök-vezérigazgatóját, aki a féléves eredményekről elmondta: több éves fúziós folyamat áll mögöttük, amelynek első pozitív hatásai már az üzleti teljesítményükben is megmutatkoznak.

A közleményben jelezték azt is, hogy nyereséges első fél évet zárt az MBH bankcsoporthoz tartozó MBH Jelzálogbank Nyrt., így megerősítette második helyét a magyar jelzálogpiaci szektorban.

A közleményben jelezték: az MBH Bank Nyrt. 2023. első féléves pénzügyi időszakról szóló tőzsdei jelentése tartalmazza a korábbi MKB Bank és a Takarék Csoport, a tavaly beolvadt Budapest Bank és a sikeresen átvett Sberbank hitelállomány számait.

„Kisebb hajót, nagyobb szerénységet”

Az MNH Bank a nyáron leginkább azzal szerepelt a lapokban, hogy leányvállalata, az Euroleasing vette meg azt a luxusjachtot, amin Mérszáros Lőrincet is látták nyaralni. A cég működésével kapcsolatban Gulyás Gergely az RTL Híradónak elmondta, hogy  „kisebb hajót, nagyobb szerénységet vár”.

 

Nyitókép: Vajda János / MTI

#Gazdaság#mbh bank#mészáros lőrinc#eredmény#bevétel

Címlapról ajánljuk