Gazdaság

Beperelték a Burger Kinget, mert a Whopper nem úgy néz ki a valóságban, mint a képeken

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 19:49

Azért indítottak pert a gyorsétteremlánc ellen, mert a képeken kilógnak az összetevők a zsemléből, míg a valóságban a vevők szerint nem.

Perrel kell szembenéznie a Burger Kingnek, miután Roy Altman bíró Miamiban befogadta azt a keresetet, amit azért indítottak, mert a vád szerint a menütáblákon a Whoppersek nagyobbnak látszanak, mint a valóságban – írja a Reuters.

A per indítói szerint a Burger King olyan hamburgereket ábrázol, amelyek összetevői „kilógnak a zsemléből”, ez pedig azt a látszatot keltik, hogy a hamburgerek 35 százalékkal nagyobbak, és több mint kétszer annyi húst tartalmaznak, mint ami végül a vendég elé kerül.

A Burger King véleménye szerint nem kötelező olyan hamburgert adni, amely „pontosan úgy néz ki, mint a képen”, a bíró erre azt közölte, hogy az esküdtszék dolga lesz megítélni, mit is gondolnak erről a vevők.

Rájár a rúd mostanában a gyorsétterem-láncokra. A McDonald’s és a Wendy’s ellen épp ugyanilyen ügyben indult per, csak éppen New Yorkban, de a Taco Bell ellen is keresetet adtak be. Az összes per tétje 5 millió dollár kártérítés.

Nyitókép: Burger King. Fotó: Reuters/Shannon Stapleton.

#Gazdaság#burger king#whopper#per#egyesült államok#miami

Címlapról ajánljuk