Gazdaság

Újabb gond a Bookingnál, hekkerek csalnak ki pénzt az oldal nevében

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 11:14

A hekkerek a Booking.com felületén csalnak ki pénzt a szállásadók nevében a leendő vendégektől. 

Hekkerek csalnak ki pénzt a Booking.com felületén keresztül a leendő vendégektől, a szállásadók nevében – írta a Telex, az Utazómajomra hivatkozva. A csalók a szállásadók oldalát törik fel, és onnan küldenek hamis üzeneteket a leendő vendégeknek.

Az Utazómajomnak többen arról számoltak be, hogy fura üzentet kaptak szállásadójuktól, amiben kártya ellenőrzéseként szerették volna zárolni a foglalás teljes összegét, majd állításuk szerint a zárolás azonnal fel is oldják. Aki bedőlt a csalóknak, annak a pénzét levonták és nem utalták vissza, és nem tudni, hogy valaha visszakapja-e az összeget – írta a Telex.

Bajok a Bookingnál

A népszerű szállásközvetítő oldal idén nyáron komoly gondok miatt került be a hírekbe. Kiderült, hogy a cég nem fizet a szállásadók egy részének, és volt, akinek már milliós összeggel tartozott a cég.

Közben kiderült az is, hogy nem csak a kifizetésekkel van baj, és mindennapos esetnek számít, hogy a Booking nem létező szállásokat hirdet. A Fókusz szerkesztőségét is felháborodott, cserben hagyott emberek keresték meg:

Nyitókép: Híradó

 

#Gazdaság#hekkerek#hackerek#booking#csalás#átverés

Címlapról ajánljuk