Gazdaság

Balogh Levente: Magyarországra költözik a Pepsi palackozóüzeme, szentkirályi víz lesz az alapanyag

rtl.hurtl.hu

2023. június 4. 21:19

A milliárdos azt mondta: „Haza akarjuk hozni a Pepsi gyártását”.

Magyarországra költözik a Pepsi: Balogh Levente vállalkozó arról beszélt, hogy 2024-től már szentkirályi vízből fog készülni a népszerű üdítőital, és azt Magyarországon palackozzák majd, írja a Világgazdaság. Az álommelóból és a Cápák közöttből is ismert milliárdos cégvezető arról is beszélt:

Megvásárolták a világ egyik legmodernebb palackozó gépsorát, amely alkalmas az ásványvíz mellett az üdítőitalok töltésére is.

A palackozás a magyar piacra eddig Ausztriában, Csehországban és Romániában zajlott. A lap emlékeztet: az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit még 2018-ban szerezte meg a Central Europe Mineral Water Holding (CEMW), ezzel a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos hazai forgalmazójává és a franchise-jogok birtokosává vált. A cseh holdingot 2015-ben alapította meg Balogh Levente a Mattoni 1873 csoportot tulajdonló olasz Pasquale családdal, itt meghatározó kisebbségi tulajdonosként és elnökként van jelen.

Balogh szerint további beruházásokra is szükség lesz a pénteken átadott palackozó után. „Az ásványvíz és üdítőital palackozására is alkalmas gép 20-30 százalékkal többe kerül, mint a kizárólag ásványvíz töltésére alkalmas eszköz a savtartalom miatt. Azért vettük meg a drágább berendezést, mert haza akarjuk hozni a Pepsi gyártását” – mondta. A Pepsi gyártása 2015-ben került el Magyarországról.

A vállalkozó nemrég az RTL műsorában, Az álommelóban választotta ki elnöki asszisztensét, Keserű Balázst. Az ő további feladatairól a Fókusz készített riportot nemrég:

Nyitókép: Fókusz

#Gazdaság#balogh levente#Pepsi#szentkirály#palack#üdítő

Címlapról ajánljuk