Gazdaság

Összesen 18 milliárdot kereshettek a Sziget eladásával Gerendai Károlyék

rtl.hurtl.hu

2023. január 18. 19:19

Az utolsó 30 százalékos pakkot is eladták, ezért nagyjából 2,8-3 milliárd forintot fizethetett a többségi tulajdonos.

Lezárult a Szigetet és más fesztiválokat szervező cég eladása, a kisebbségi tulajdonosok a maradék részesedésüket is eladták az amerikai befektetőnek – írta a 24.hu az oldalon megjelenő Della című podcast alapján. Becslések szerint a többségi tulajdonos körülbelül 3 milliárd forintot fizethetett a mintegy 30 százalékos üzletrészért.

A legutóbbi leadott cégbeszámoló alapján a mostani vételár közel 50 százaléka kerülhetett Gerendai érdekeltségéhez, a maradékon a többiek osztoztak.

A korábban értékesített 70 százalékos rész eladásával együtt összesen nagyjából 18 milliárd forintért adták el vállalatot.

Kádár Tamás kivételével minden cégjegyzésre jogosult magyar résztulajdonos státusza törlés alatt áll. Vagyis ők – Gerendai Károly, Takács Gábor, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert – nemcsak a tulajdonosok közül szállnak ki, hanem az operatív munkából is. 

Mostantól hivatalosan a Luxemburgban bejegyzett Superstruck Holding a Sziget Zrt. kizárólagos tulajdonosa, de valójában egy amerikai befektetési alap, a Providence Equity Partners (illetve egyes sajtóhírek szerint annak vezetői) állnak a cégláncolat végén, akik Superstruck márkanév alatt fogják össze világszerte a több mint 50 fesztiválból álló portfoliójukat.

Nyitókép: Mónus Márton/MTI

#Gazdaság#sziget fesztivál#gerendai károly#eladás

Címlapról ajánljuk