Gazdaság

A szakszervezetek követelik, hogy a kormány határolódjon el Parragh Lászlótól

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 29. 13:53

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a magyar versenyképeség egyik alapja az olcsó munkaerő. 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) azt követeli a kormánytól hogy határolódjon el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének legutóbbi kijelentésétől, írja a hvg.hu. Október 27-én, csütörtökön Parragh László a Munkástanácsok minimálbérről szóló konferenciáján egyebek mellett a következőt mondta:

A versenyképeségünk egyik alapja ma még mindig az olcsó munkaerő. Van, aki ki meri mondani, van, aki nem, de ez még mindig egy lényeges eleme.

A MASZSZ szerint Parragh László kijelentése elfogadhatatlan, mert azt üzeni, hogy a cél a munkabérek minél alacsonyabban tartása.

Zlati Róbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint a kijelentés időzítése mögött az állhat, hogy hamarosan megkezdődnek a jövő évi minimálbéremelési tárgyalások

Elképzelhető, hogy a kormány végtelenül szerény emelésre készül

– véli Zlati Róbert, emlékeztetve arra, hogy a kormány máskor is tesztelte már az ország lakosainak vagy éppen a szakszervezeteknek reakcióit Parragh kijelentésein keresztül.

Zlati Róbert szerint ha most is ez volt a cél, ezúttal „Parragh elment a falig”, miközben a kormány azt üzeni, hogy nemcsak a szociális ellátórendszerből vonul ki, de a dolgozókat is magára hagyja. 

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Gazdaság#parragh lászló#minimálbér#munkaerő#szakszervezetek

Címlapról ajánljuk