Gazdaság

A kormánypárti szavazóknak is egyre súlyosabb gondot okoz az infláció

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 7:11

A drágulástól jobban tartanak az ellenzékiek, de már a Fidesz szavazók között is egyre többen aggódnak az elszálló árak miatt. 

A Fidesz támogatóira látszólag kevésbé hat az infláció, de már körükben is kezd egyre nagyobb gondot okozni a drágulás – írta a Népszava arra a közvélemény-kutatásra hivatkozva, amit a Publicus Kutatóintézet készített a lap számára.

Az október eleji felmérés eredményei szerint a kormánypárti válaszadók 32 százaléka érzi úgy, hogy súlyos gondot jelentenek az emelkedő árak, további 57 százalék érzékeli ugyan az inflációt, de egyelőre tudja kezelni. Közben az ellenzéki szavazók 52 százaléka válaszolta azt, hogy nehézséget okoz az infláció, míg 47 százalék számára még elfogadható a helyzet – írta a Népszava.

A lap emlékeztett arra, hogy augusztus végén a kormánypártiaknak még csak 27 százaléka mondta azt, hogy súlyosan érinti az infláció, és 61 százalékuk számára alig volt észrevehető.

A közvélemény-kutatás adatai szerint a magyarok 98 százaléka az élelmiszerárak jelentős emelkedéséről számolt be, míg 78 százalék szerint „jelentősen” emelkedtek az energiaárak is. A rezsidíjak emelkedése jobban érinti a vidéki kertes házban élőket (83 százalék), mint a budapestieket (70 százalék).

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Gazdaság#infláció#áremelkedés#közvélemény-kutatás#szavazók

Címlapról ajánljuk