Gazdaság

Csütörtökön hozhatják nyilvánosságra a rezsicsökkentés átalakításának részleteit

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 17:37

Titok, hogy mennyiért vesszük a gázt az oroszoktól.

Csütörtökön megjelenhet a rezsicsökkentés átalakításáról szóló rendelet – ez Gulyás Gergely nyilatkozataiból derül ki, amiket Tusnádfürdőn adott több médiumnak.

A Telex arról kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy kiszámolta-e már, mennyivel nő a rezsije augusztustól. Ő erre azt felelte, hogy megvárja a csütörtöki bejelentéseket, utána könnyebb lesz kiszámolni. Mint mondta, az átlagfogyasztás meghatározásakor az MVM adatait veszik alapul, és súlyozott átlaggal számolnak, amiben nincsenek benne azok a háztartások, ahol nem, vagy alig használnak gázt vagy villanyt.

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy Magyarország be tudja szerezni a szükséges mennyiségű földgázt és tud elegendő áramot termelni,

rendkívül drága az energia, de nincs belőle hiány.

A 444 arról kérdezte a minisztert, hogy rendben volt-e az, ahogy a katások adózását átalakították. Ő erre azt felelte, hogy az nincs rendben, ha valaki hidakat zár le. A köztársasági elnök véleményét tiszteletben tartjuk – mondta Gulyás Gergely arról, hogy Novák Katalin is kritizálta, hogy nem volt egyeztetés a katatörvényről az érintettekkel és nagyon gyorsan fogadták el.

Azt is cáfolta, hogy a világpiaci ár ötödéért vásárolnánk a gázt Oroszországtól (ahogy azt amúgy Vlagyimir Putyin mondta Orbán Viktorral folytatott megbeszélésén), de hozzátette, hogy a Gazprommal kötött szerződés szerint titok, hogy valójában mennyiért vesszük.

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

#Gazdaság#gulyás gergely#rezsicsökkentés#kata#katatörvény#gazprom#gáz#tusványos

Címlapról ajánljuk