Gazdaság

Kártalanítja a Mol azokat, akik elnézték a tankolást pénteken

rtl.hurtl.hu

2022. június 24. 20:03

Változtak a tankolás szabályai, volt, aki nem kapcsolt elég gyorsan.

A Mol benzinkútjain péntektől már csak maximum ötven litert lehet tankolni. A kútoszlopok azonban egyelőre nem állítják le a tankolást ötven liternél, így könnyen előfordulhat, hogy valaki véletlenül átcsúszik az ötven literes határon.

Az AutóSámán YouTube-csatornájára felkerült videóból kiderült, hogy tízezrek bukhat az, aki nem figyel. 

A videóban az látható, amint a videós egy Mol-kútnál – már a szigorítások bejelentése után – teszteli, hogy megáll-e a kútoszlop órája (vagy jelez-e bárhogyan), ha több mint 50 litert tankol. Nem jelezett, és nem állt meg, így az 53,6 litert vételező autósnak a teljes tankolási mennyiségre piaci árat kellett fizetnie, 45 143 forintot. Azaz az autós a kísérlettel 20 ezer forintot bukott.

A Mol az rtl.hu kérdésére elmondta, a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, a cégnek azonban több mint 470 töltőállomása van, ezért a teljes átállás néhány napot igénybe vesz, legkésőbb jövő hét első felében befejeződik. „Ettől függetlenül péntek reggeltől a szabályaink élnek: normál kútoszlopon a maximális tankolható mennyiség 50 liter, függetlenül attól, milyen üzemanyagot és milyen áron vesz a vásárló” – tették hozzá. 

Ha valaki ma még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmazunk. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a MOL ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk

– írták.

Nyitókép: Hatósági üzemanyagárak a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. Fotó: MTI/Komka Péter

#Gazdaság#benzin#benzinár#mol#tankolás#benzinkút#kártalanítás

Címlapról ajánljuk