Gazdaság

Halott Pénz koncertjével ünnepelték Mészáros Lőrinc bankjának egyesülését a Budapest Bankkal

rtl.hurtl.hu

2022. március 23. 13:55

Az új bank felügyelőbizottságába bekerül az Index tulajdonosa és a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke is.

A Mészáros Lőrinc 48 százalékos tulajdonában lévő MKB Bank Nyrt. 2022. március 31-én rendkívüli közgyűlést tart, amelyen sok személyi változásról is szavazhatnak a részvényesek – értesült a Telex. Erre azért került, mert március 31-én Magyar Bankholding Zrt. néven egyesül az MKB és a korábban állami tulajdonban lévő Budapest Bank. Az új bank a közeljövőben egyesülni fog a Takarékbankkal is.

A Magyar Bankholding Zrt. felügyelőbizottságába javasolja a cég Járai Zsigmondot, aki az első Orbán-kormány pénzügyminisztere volt 1998-2000 között, valamint 2001-2007 között a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt.

Bekerülhet a testületbe Vaszily Miklós, a közmédia és az Origo volt vezérigazgatója is, aki jelenleg az Index.hu tulajdonosának, az Indamedia csoportnak a tulajdonosa.

A Telex arról is beszámolt, hogy a közelgő egyesülést hatalmas bulival ünnepelték meg a bankárok, amit március 11-én tartottak a Hungexpo területén. A vacsorával és autósorsolással egybekötött rendezvényen a Halott Pénz zenekar is fellépett.

Nyitókép: MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba

#Gazdaság#mkb bank#budapest bank#mészáros lőrinc#takarékbank#halott pénz#koncert#index

Címlapról ajánljuk