Gazdaság

Balatonakaliban apartmanok épülhetnek a vízparti kemping helyére

rtl.hurtl.hu

2021. december 22. 7:11

A településnek néhány évvel ezelőtt még három kempingje volt, ezekből egy maradt meg, amelyet Mészáros Lőrinc cége vett meg 2017-ben.

Apartmanokat, sorházat és mobilházakat építene a balatonakali vízparti naturista kemping helyére a terület új tulajdonosa – tudta meg a 24.hu. Molnár Tibor az Inter-Art Home Kft. ügyvezetője a lapnak azt mondta, hogy nem szeretne a jelenleginél nagyobb beépíthetőséget, az érvényben lévő 10 százalékot használná ki. A terület egy részére képzelte el az apartmanokat és a sorházat, a másik részén pedig a turisták számára tarthatnak fenn mobilházakat.

Molnár Tibor azt mondta, még képlékenyek a tervek, de nagyon valószínű, hogy sátras kempingezőket nem fogadnak majd a területen. A beruházást közműfejlesztéssel kezdik, és szeretnének „öblöket” is kialakítani, a nádast pedig megritkítanák, hogy a víz megközelíthető legyen. Molnár Tibor hozzátette, hogy egy alapvetően „zöld identitású” beruházást szeretne.

A Levendula Naturista Kemping 2006-tól működött nudista kempingként, ez év elején viszont a tulajdonosok eladták a területet, a kemping nyáron már nem is fogadott vendégeket.

Balatonakalinak néhány évvel ezelőtt még három kempingje volt. A volt Strand-Holiday már évek óta nem üzemel szálláshelyként, helyén jelenleg is apartmanházak épülnek, a védett nádast pedig letarolták. A háromból egy kemping maradt, ezt Mészáros Lőrinc cége vásárolta meg még 2017-ben.

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Gazdaság#apartman#balaton#balatonakali#ingatlan#strand

Címlapról ajánljuk