Gazdaság

Három magyar milliárdos épít luxushotelt Tihanyban, hatalmas hitelt kaptak rá

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 6:46

Csányi Sándor OTP Bankja nyújt kölcsönt Csányi Sándor, Hernádi Zsolt és Garancsi István cégének az állami támogatás mellé.

Csányi Sándor OTP-vezér, Garancsi István nagyvállalkozó és Hernádi Zsolt Mol-vezér közös cégén keresztül a három magyar milliárdos érdekeltségében lévő CDHT Hotel Projekt Kft. 5,5 milliárd forintos beruházási hitelt kapott az OTP Banktól egy tihanyi luxushotel építésére – számolt be a hírről az Mfor. A hírportál emlékeztetett, hogy a CDHT a Magyar Turisztikai Ügynökség szállodafejlesztéseket célzó programjából két körben is kapott vissza nem térítendő állami támogatást, összesen 11,5 milliárd forintot.

A beruházásról egyelőre keveset lehet tudni. A cikk szerint a Tihanyi Kastély és Park Hotel egykor József főherceg hathektáros balatoni rezidenciája volt, majd pártüdülő lett belőle. A Gyurcsány-kormány 2006-ban privatizálta, és a tóparti üdülőkomplexum akkor került az egykor diplomataingatlanok kezelésére alakult CD Hungary cégcsoport birtokába.

 

A kastély több mint 10 éve üresen áll, de a végső cél egy körülbelül 100-150 szobás komplexum lehet. A főépületben ugyanakkor csak 15 lakosztályt alakítanának ki, amellett felhúznának a hat hektáros birtokon még két épületet. A luxushotel négy-öt csillagos lehet majd.

Nyitókép: Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója és Csányi Sándor, a Mol igazgatóságának alelnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Mol éves rendes közgyűlésén a Budapest Music Centerben 2018. április 12-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Gazdaság#luxushotel#tihany#csányi sándor#hernádi zsolt#garancsi istván#otp#hitel#állami támogatás

Címlapról ajánljuk