Fókusz

„Keresztény a vallásom, de Pogány a Bibliám” – 10 ezer ember előtt koncertezett a trafikból kirobbanó Pogány Induló

Pongrácz SamuPongrácz Samu

2024. március 4. 19:13

Pogány Induló még csak két éve van a szakmában, de úgy tűnik, ő Magyarország legújabb sztárja. A 18 éves rapper 2022-ben robbant be köztudatba, idén pedig már tízezer ember előtt lépett fel. Rajongói közül jó néhányan a több órás sorbanállást sem bánták azért, hogy az első sorban bulizhassanak. Ott voltunk Szirmai Marcellel az első nagykoncertjén és megtudtuk, hogy éli meg a fiatal fiú a hatalmas sikert.

Már egy órával kapunyitás előtt megy a hangolódás Pogány Induló MVM Dome-os nagykoncertje előtt. A 18 éves Szirmai Marcell 2022-ben robbant be a köztudatba. Az akkor még 16 éves rímfaragó első slágerének, a Gettó Csirkének mára már 10 milliós megtekintése van. Kora ellenére a legnagyobb nevek között emlegetik, így nem csoda, hogy már most aréna koncerteket tart, ahol 10 ezer ember tombolta vele végig a fergeteges, kétórás show-t.

Bár az old school rappért rajonganak, nagyon fiatal a közönség is, hiszen ahogy mondják nekik szól a szöveg, a mindennapi problémaikkal foglalkozik. Nem is csoda, hogy az ország minden részéről érkeztek a koncertre. A több órás várakozás sem vette el a lelkesedést a sorban állóktól, volt, aki a reggel 6 órás vonattal érkezett Kisvárdáról, más székeket hozott magával, és az aréna előtt ebédelt meg. Már a bejutás előtt igazi fesztiválhangulat uralkodott a helyszínen.

Mikor a nézőtér elsötétedett, megszólalt a Sztárbox nézőinek is ismerős Hajnal című szám, amivel kellően feltüzelték, az amúgy sem takaréklángon tomboló tömeget. Majd egy kisfilm indult, Pogány Indulóval és Beton.Hofival a főszerepben.

Koncert közben többször meghatódott

Pogány Induló egy dohányboltból robbant ki a színpadra és a lendülete végig kitartott egész buli közben. Érződött, hogy nem csak zeneileg, fizikálisan is felkészült erre a megmérettetésre. Az előző hetekben eljárt edzeni, odafigyelt az étrendjére és mentálisan is trenírozta magát. A színpadon állva bevallotta, amikor az előző két évre gondolt elsírta magát. Fellépés közben is párszor megtörölte a szemét.

Azért hatódtam meg, mert itt volt tízezer ember, egyöntetűen ordított. Itt volt az egész családom, az összes ismerősöm. Igazából szebb napot nem is tudok mondani. Ez a március 2, ezt megjegyeztem 

– mondta elérzékenyülten.

  • Hogy mit szólt a családja a koncerthez,
  • szokták-e kritizálni őt
  • és Pogány Induló miért olyan hihetetlenül épszerű a fiatalok körében, kiderül a videóból.

Pogány Induló a budapesti koncert előtt a Portrénak adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy bár rapszövegeibe néha keményebb sorok is kerülnek, nem tartja magát gengszternek. Vajon miért nem nézi jó szemmel, hogy a legfelkapottabb magyar rapszámok a pénzről és a drága autókról szólnak? 

#Fókusz#Videó#pogány induló#rtl#zenész#koncert#zene#ma

Címlapról ajánljuk