Fókusz

Moldován András: Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen

Lukács GabriellaLukács Gabriella

2024. március 4. 18:55

Moldován András önmagával szemben is ugyanolyan kíméletlenül őszinte, mint másokkal. Nem kertel, elmondta, bizony hibázott apaként, mert a szülőségre is úgy tekintett, mint egy vállalkozásra. András akkor a legbüszkébb, ha azt mondják neki, hogy milyen jófej a gyereke. Az üzletember most arról is beszélt, hogy tudja, a fiával elmulasztott időt már soha nem kapja vissza.

Moldován András a Cápák között legszókimondóbb befektetője, aki sokszor kertelés nélkül fejti ki véleményét. A kendőzetlen őszinteség már-már a védjegyévé vált. Mindez tudatos, ugyanis azt tapasztalja, a legtöbb vállalkozó nem tudja fogadni a kritikát. Azt vallja, a megértés és sajnálat rövidtávon jó, hosszútávon káros, ezzel szemben az őszinteség bár rövidtávon fáj, hosszútávon biztosan kifizetődő lesz.  

A legutóbbi adásban a Cápa bár éhes volt, nem harapott. Éppen ellenkezőleg: el volt ragadtatva. Nagy Iván 2013 óta foglalkozik a gasztronómiával, grill-, és BBQ fűszereivel érkezett a Cápákhoz. Bár többen is kihorgászták volna maguknak a kishalat, végül Andrásé lett a kapás .

András így búcsúzott a vállalkozótól a műsorban:

Az a legfontosabb, hogy boldog légy. A gazdagságot én hozom. De a boldogság, anélkül nem megy

Arra voltunk kíváncsiak, vajon mi jelenti a befektető számára a boldogságot.

A gyerekem, a családom, a lovam. Ezek. Süt a nap. Ez komoly érték. Az emberek ezeket nem veszik észre. Azt hiszik, hogy ez természetes, de nem. Ez a boldogság. Az egészségem 

– fejtette ki a vállalkozó. Moldován András arra is kitért, hogy szerinte nem a pénz bodogít, de ahogy fogalmaz, a pénzzel örömet tud szerezni magának és másoknak is.

Adni jó, örömet szerezni jó. Szép ruhában járni, meg szép repülőn utazni, meg szép szállodában lakni, meg szép kocsival menni. Ezek mind jók. Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen. Sajnos bárki, aki mást mond, az hazudik

– állítja.

Attól persze önmagában senki sem lesz boldog, mert pénze van, pláne, hogy azt nem csak elkölteni, hanem megszerezni is kellett.

  • Hogy mit gondol az állatartásról,
  • hogyan tudja magát kipihenni, ha túl nagy rajta a nyomás,
  • mit rontott el a gyereknevelésben,
  • és hogyan vélekedik sikerről és kudarcról, kiderül a videóból.
#Fókusz#Videó#moldován andrás#Cápák között#siker#boldogság#gyereknevelés#Bulvár

Címlapról ajánljuk