Fókusz

Küszöbön a harmadik világháború?

Jász ZoltánJász Zoltán

2024. február 7. 19:24

2022. február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát, ezzel megint elkezdődött egy hidegháborús időszak. A világrend megváltozása miatt egyre több háború robban ki évről évre és egyre véresebbek a harcok. Vajon ez most elvezethet a III. világháború kitöréséig? Politikai elemző és külpolitikai szakértő segít a kérdés megválaszolásában.

Katonai szakértők szerint jelenleg 114 fegyveres konfliktus zajlik a világban, a legjelentősebbek Ukrajnában, Gázában, Szudánban és Jemenben. De harcok folynak Afrika jónéhány országában, Ázsiában és Dél-Amerikában is. Pekingben is kész tervek vannak arra, hogy megtámadják Tajvant, ami összeugraszthatja a fejlett Nyugatot Kínával.

Küszöbön a harmadik világháború?
Háborús helyszínek a világban

Atomfegyvere is egyre több országnak van, jelenleg kilencnek. Oroszország 6000 darab atomtöltettel tudna csapást mérni, az USA 5500-zal. De van 350 atombombája például Kínának, 165 Pakisztánnak 160 Indiának, Izraelnek nem hivatalos adatok szerint 100, Észak-Koreának pedig 20. És valószínűleg már Irán is atomhatalommá vált. Az iráni rezsimtől az egész világon félnek, mert Teherán célja a zsidó állam és a zsidóság eltörlése a Föld színéről.

Vajon bevetné az atomfegyvert Izrael?
Mekkora a veszélye annak, hogy a Gázában kirobbant konfliktusból az egész világra kiterjedő háború lesz?
Az orosz-ukrán háború vérbe boríthatja az egész világot?
Mennyi esélyét látják egy újabb világháború kitörésének?

A riportból kiderül, hogy Csiki Varga Tamás, politikai elemző és Kis-Benedek József, külpolitikai szakértő mit gondolnak ezekről a kérdésekről. És az is, hogy a Daily Mail melyik 8 országot ajánlja, ha menekülni kellene.

Aki szeretne jobban elmélyülni a Gázai övezetben dúló háború valóságával, annak a RTL+-on megtekinthető, Ösztöndíjjal Gázában című dokumentumfilmet ajánljuk.

#Fókusz#Videó#világháború#tudomány#színes#izraeli háború#gáza#irán#észak-korea#oroszország#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk