Fókusz

Hat méterről dobáljuk egymásnak a lányokat – két magyar artista a világ leghíresebb cirkuszának kulisszatitkairól

Süle LászlóSüle László

2024. január 17. 19:34

Két magyar artista is tagja a világ legnagyobb és leghíresebb utazó cirkuszának, lélegzetelállító mutatványokkal szerepelnek a műsorban. Olívia és Tamás a Cirque du Soleil művészeként több méter magasban szaltóznak egymás karjaiba. Most megmutatjuk a páratlan showműsor kulisszatitkait.

A társulat a fellépőkkel és a technikai személyzettel több mint 100 emberből áll, a hatalmas showműsort minden héten más helyszínen építik fel. Eddig 30 ország 160 városában jártak ezzel az előadással, minden helyszínen egy kisebb várost építenek fel a társulatnak. Kell hely ugyanis a kellékeknek, díszleteknek és persze a jelmezeknek is. Az artistáknak pedig saját edzőtermük van. A színfalak mögött megbújik egy saját utazó varroda is, mivel a jelmezeket folyamatosan javítani és tisztítani kell.

Hogy az artistáknak miért van szükségük két fajta jelmezre, kiderül a fenti videóból.

Két magyar artista, Olívia és Tamás is lehetőséget kapott, hogy szerepeljen az egyik legnépszerűbb kortárs cirkuszi darabban. A Cirque du Soleil társulat tagjának lenni dicsőség az artista világban és egyben komoly elkötelezettséget is jelent. Hogy miként mérték fel a fizikai állóképességüket, arról Kapitány Olívia mesél a videóban

A Cirque du Soleil világ körüli turnéja egy rovarkolónia élete körül forog. Akrobatikus tücskök csúsznak-másznak a színpadon és a világ legprofibb légtornászai kápráztatják el a nézőket. Olíviát és Tamást már nagyon várja, hogy a Cirque du Soleil előadása Budapestre érkezzen és februárban a hazai közönség előtt is megmutathassák lélegzetelállító mutatványaikat a levegőben.

#Fókusz#Videó#színes#celeb#kulissza#cirque du soleil#artista#cirkusz

Címlapról ajánljuk