Fókusz

„A te izzadságod, akkor töröld is fel” – a legdurvább illetlenségek, amiket egy konditeremben el lehet követni

Fodor BiankaFodor Bianka

2024. január 12. 19:14

Egyre több ember második otthona az edzőterem – ám mégsem viselkedhetünk úgy a vasak között, mint saját lakásunkban. A kondiban is vannak bizonyos írott és íratlan szabályok, melyeket jobb betartani, különben még az is megeshet, hogy egy dühös sporttárs a súlyok helyett minket lök ki onnan.

Sok dolog van, ami az ember ingerküszöbén túl tud lépni, leginkább, hogyha valaki nem odaillő ruhában jelenik meg, nem váltóruhában jelenik meg, összeizzadja az eszközöket, hangoskodik 

– véli Horváth Balázs tartalomgyártó, edző, aki már-már sportot űz abból, hogy vicces videókat készít a konditeremben előforduló megmosolyogtató, kínos, olykor egyenesen dühítő szituációkból. 

Merthogy korántsem annyira magától értetődő, hogy mit illik és mit nem, de mielőtt belevágnánk a testépítésbe, érdemes elolvasni a házirendet, ami szinte minden edzőteremben megtalálható.

Az alapvető higiénia is az első számú szabályok közé tartozik. A törölközőt kötelező magunk alá teríteni, és ha végeztünk egy eszközön, fertőtlenítsük le, majd pakoljunk el magunk után. És nem árt, ha a testszag ellen is megpróbálunk tenni valamit. 

A telefonozás, szelfizés, pláne hívások bonyolítása sem ide való, a legjobb, ha a kütyüt inkább az öltözőben hagyjuk. És mondanunk sem kell, hogy mások hátsójának stírölése is elképesztő illetlenség, nem csak a kondigépek között. 

Hogy mik az edzőterembe járók legidegesítőbb szokásai, és hogyan védekezhetünk ellene, kiderül a videóból.

#Fókusz#Videó#Életmód#Sport#konditerem#edzőterem#etikett#bogdányi titanilla#catherine dederick#rtl#ma

Címlapról ajánljuk