Fókusz

„Engem nem zavarna az se, hogy a körülmény milyen, csak a gyerekeimnek ne legyen semmi baja” – az Ökumenikus Segélyszervezet segít méltóbb körülményeket teremteni

Fodor BiankaFodor Bianka

2023. december 22. 18:57

Pusztakovácsi mellett, Kürtöspusztán 180-an laknak. A busz naponta csak háromszor jár erre, pedig a legközelebbi bolt és az óvoda, iskola 10-15 kilométerre van innen. Itt él a Kovács család, meglehetősen szerény körülmények között. A családban négy gyermek van. Az ikrek, Barbi és Boti koraszülötten jöttek világra. Nővérük, Brigi epilepsziás, az anyuka cukorbeteg, az édesapának a szívével vannak gondok. Betegségeik kezelése anyagi helyzetükhöz mérten rendkívül drága. Családi pótlékból, szociális segélyből és alkalmi munkákból próbálnak megélni. Fábián Angelikáék élete is tele van megpróbáltatásokkal, kislányát agydaganattal műtötték, amíg ő végig vele volt a kórházban, férje otthon maradt a nagyobbik fiúval. Elveszítette munkahelyét, jelenleg alkalmi munkákból próbálja fenntartani családját. Az Ökumenikus Segélyszervezet nemcsak a két családnak segített ezen a településen, de Jelenlét Pontjaikkal az életminőség javításától kezdve a készség- és képességfejlesztésen át a közösségi és szabadidős programokig mindenen támogatják a környéken élőket.

Az országszerte 13 településen működő Jelenlét Pontokon a hátrányos helyzetű családok kicsit maguk mögött hagyhatják a mindennapi nehézségeket, és reményt, esélyt kapnak egy jobb életre.

Az RTL is támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, hogy ételt, otthont és esélyt adhassanak a bajba jutottaknak. A 1353-as adományvonal él, minden hívás és SMS 500 forint támogatást jelent és megmenthet egy életet!

#Fókusz#Videó#segítség#karácsony#ökumenikus segélyszervezet#Jelenlét Pont#rászorulók

Címlapról ajánljuk