Fókusz

Molnár Gusztáv: Majdnem meg kellett halni ahhoz, hogy valóban azt mondjam, megadom magam

Török ÁdámTörök Ádám

2023. november 30. 18:29

Molnár Gusztáv egy éve nem ivott alkoholt, hogy a több mint 2 évtized után képes legyen eljutni idáig, hatalmas utat kellett bejárnia. Egy hónapja töltötte be a 37-et, a születésnapján nem ünnepelt, egyedül volt otthon. Elmesélte milyen utat járt be a rehabon és hogyan fog új életet kezdeni. 

Beszakadt dobhártyával mentem fül-orr-gégészetre, mert megvertek, átküldtek a belgyógyászatra és közölték velem, hogy pár hónapom van hátra, nem évek, hanem pár hónap

– meséli Molnár Gusztáv, hogyan töltötte egy évvel ezelőtt a születésnapját. Mélyen volt, amennyire egy ember csak mélyre kerülhet. Az alkohol és saját döntései miatt korábban is került már nehéz helyzetbe, de a tavaly őszi olyan krízishelyzetet jelentett a színésznek, ami akár tragédiával is végződhetett volna. Az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.

Guszti mélyrepülése a nyilvánosság előtt zajlott. Felesége, Vivien 2022-ben adta be a válópert férje kezelhetetlen alkoholproblémái miatt. Ez jelentette az utolsó lökést Guszti életében, úgy tűnt, innen nincs visszaút. Élet és halál határán utolsó erejével segítséget kért gyerekkori barátaitól. Egy komlói rehabilitációs intézetben kezdte újra felépíteni darabokra hullott személyiségét. A változáshoz meg kellett ismernie saját magát, azt, hogy hogyan működik a személyisége és hogy a mi a viszonya az alkoholhoz.

14 éves koromban ittam először. Ájulásig, ez volt az első, ájulásig

– mesélte Gusztáv, akinek sok hasonló története van. Azt mondta, akkor ezt viccesnek gondolták, hogy lehet róla szotrizni a haveroknak.

Ahogy Komlón elkezdett fejében tisztulni a köd pokoli felismerések következtek. Rájött, hogy alkoholizmusa miatt mit veszített el. Közel egy éven át nem találkozott Guszti a kisfiával – ez volt a legfájdalmasabb a komlói izolációban. A rehab után rengeteg a tennivalója, – olvasás, írás, edzés – de semmit nem szeretne elsietni, ez újabb krízishez vezetne.

A riportban Gusztáv részletesen mesél arról, hogy milyen érzések kavarogtak benne kisfiával kapcsolatban, amíg rehabon volt, és mit gondol volt felesége nyilatkozatairól vele kapcsolatban.

#Fókusz#Videó#molnár gusztáv#celeb#színes#alkoholizmus#elvonó#interjú

Címlapról ajánljuk