Fókusz

„Megkímélném magam ettől” – a súlyosan bántalmazott Orosz Bernadett kisétált a tárgyalóteremből volt párja ügyvédjének védőbeszédénél

Gál PetraGál Petra

2023. november 9. 19:35

Csütörtökön újabb tárgyalást tartottak a négy évvel ezelőtt súlyosan bántalmazott Orosz Bernadett ügyében. Ma a vádlott ügyvédje védőbeszédet mondott, amit a nő nem bírt végighallgatni. Úgy érezte, az ügyvéd ugyanazt a magatartást tanúsítja, mint a volt párja. Azt mondta: rendkívüli módon traumatizálták volna azok a rágalmak és valótlan dolgok, amiket róla állítanak. Orosz Bernadett felállt, és kisétált a teremből – a tárgyaláson a Fókusz is ott volt. 

Ha nem vagyok köteles ezt végighallgatni, akkor megkímélném magam ettől. Ugyanazt a magatartást tanúsítja ügyvéd úr is, mint ő

– fogalmazott csütörtökön a Balassagyarmati Törvényszéken Orosz Bernadett.

A nő négy éve novemberben posztolt arról közösségi oldalán, hogy akkori párja súlyosan bántalmazta. Szerinte a férfi féltékenységből támadt rá. Ötmillió forintot követel a nőtől, polgári pert indított ellene, amiért nyilvánosságra hozta bejegyzésében az adatait. 

Orosz Bernadett viszont úgy gondolja, ha nem osztja meg a nyilvánossággal a férfi nevét, nem kapott volna távoltartási végzést. 

Pedig ott bőven folyt vér

– mondta.

A csütörtöki tárgyaláson elhangzott: a vádlott összesen háromszor bántalmazta a sértettet. Az első kettőre emlékszik a férfi, a harmadikra, amely a legsúlyosabb volt, azt állítja, hogy nem. Az ügyész börtönbüntetést kért a törvényszéktől. 

A Fókusz riportjában felidézzük, Orosz Bernadett hogyan és miért kért segítséget négy éve, és mit mondtak az ügyben érintettek csütörtökön a bíróságon.

#Fókusz#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#orosz bernadett#bántalmazás#tárgyalás#bíróság

Címlapról ajánljuk