Fókusz

Milák Kristóf: Nem is az olimpiai arany motivál, hanem, hogy kétszáz pillangón legyen meg a címvédés

Süle LászlóSüle László

2023. október 25. 20:34

Milák Kristóf két hete még arról mesélt a Fókusznak, hogy újult erővel tért vissza a medencébe, a budapesti világkupán mégsem jelent meg. De mi lehet ennek az oka? Az úszószövetség elnöke szerint nem ezt érdemli Magyarország. Hosszú Katinka azonban megvédte Kristófot.

Nyilvánvalóan ez volt az egyik fő cél, hogy szeressem, amit csinálok. És kívánjam azután a hosszú pihenő után magát az úszást, magát a sportot, magát a munkavégzést. És úgy gondolom, hogy én ezt kívánom is

– így nyilatkozta Milák Kristóf alig két hete a Fókusznak. Akkor még úgy tudtuk, október végén visszatér a versenyzéshez, és indul a budapesti világkupán. Nem indult. 

Mivel jövőre olimpia lesz, már ideje lenne elkezdeni a felkészülést, ha meg akarja védeni a címét. Igen ám, de Kristóf hónapok óta mentálisan és fizikailag is hullámvölgyben van, és még az év legfontosabb versenyét, a nyári vb-t is kihagyta. A kiégés az élsportolókat sem kerüli el.

Mindenki szeretné, ha az élsportoló ugyanúgy folytatná, mint eddig. Hiszen az a képünk róluk, hogy ők erősek, ők mindent kibírnak

– mondja Faludi Viktória, sportpszichológus. 

Kristóf újabb visszalépése felkorbácsolta az indulatokat az úszósportban. A szövetség elnöke, Wladár Sándor az M4 sportnak adott interjújában úgy fogalmazott: Milák Kristóf tartozik annyival Magyarországnak, hogy rendesen felkészüljön az olimpiai játékokra.

De vajon, tényleg tartoznak az olimpikonok a már elért eredményeiken túl egy országnak? Hogy erről mit gondolnak a sporttársak, és milyen botrányok rázták meg az úszósportot az elmúlt években, az kiderül a riportból.

#Fókusz#Videó#Sport#milák kristóf#úszás#olimpia#kiégés#felkészülés

Címlapról ajánljuk