Fókusz

„Tudtam magamról, hogy amit csinálok, az nem jó” – keményen megküzdött az alkohollal Vastag Csaba

Süle LászlóSüle László

2023. október 19. 19:54

Túl van élete sötét korszakán Vastag Csaba. Az X-Faktor első győztese idén nyáron megházasodott, feleségével, Evelinnel közösen pedig a Nyerő párosban is szerepet kapott. Az elmúlt esztendők az énekes számára a hajtásról szóltak, rendkívül intenzív időszak volt ez az életében. Előadóművészként gyakran kellett éjszakáznia és ide-oda utazgatni az országban, és mégis mindig a legjobban nyújtania a színpadon. Ez nem mindig ment „külső rásegítés” nélkül. A Fókusznak most függőségéről mesélt.

Az, hogy az alkohol szerves része jónéhány sztár életének, közkeletű vélekedés, de ez is csak azt mutatja, hogy ők is csak emberek, ebben a tekintetben nem különböznek az átlagtól. Azok a hírességek azonban, akik sajátjuknak veszik a „rock and roll” életérzést, gyakran elvetik a sulykot.

Nekem az elvonó nem úgy nézett ki, hogy elmentem egy elvonóra. Elvontam magam. Tudtam azt, hogy mi kell: milyen sók, milyen ionok, milyen szerek kellenek ahhoz, hogy az ember jobban legyen. Egy ilyen botcsinálta, self-made elvonó specialista lettem. Addig, amíg rá nem jöttem, hogy ezt nem lehet sokáig csinálni


– vallotta be a Fókusznak az énekes.

Csaba nem szívesen mondja ki az „alkoholizmus”, „szenvedélybetegség”, „függőség” szavakat. Mindig is igyekezett kontroll alatt tartani az életét, ezért „elvonóra” is a maga módján „vonult.” Tudta magáról, hogy amit csinál, az nem jó. Tudta azt, hogy nagyon sok olyan hullám volt – mielőtt még megismerte a feleségét –, hogy nem ivott hónapokig, aztán megint, aztán több hónapig megint nem, aztán megint. 

A feleségem adott nekem erőt ahhoz, hogy az utolsó ilyenből, ilyen nagyon-nagy mélypontból jöjjek ki

– mondta.

Az énekes eljutott oda, hogy neki mindegy. Ezért inkább nem is iszik. Úgy fogalmazott: 

Most inkább zavarja az, hogy buta tőle, zavarja, ha nem jut eszébe valami.

Az elmúlt két évben, nem ivott semmit, aztán jött egy Guns N’Roses koncert, ahol a felesége kérésére berúgott. 

Azt mondta, hogy tegyünk egy próbát, hogy milyen az, amikor olyan vagyok, mint régen, amire még ő is emlékszik. Huszonkettő sört ittam meg azt hiszem, kicsit többet

–  emlékszik vissza.

  • Hogyan küzdött meg démonaival Vastag Csaba?
  • És hogyan segített nekik a Nyerő Páros?

A fenti videóra kattintva kiderül.

 

#Fókusz#Videó#Bulvár#vastag csaba#alkohol#zacher gábor#alkoholizmus#függőség

Címlapról ajánljuk