Fókusz

Dolce vita – így él Judit ott, ahová magyarok tízezrei nyaralni járnak

Jász ZoltánJász Zoltán

2023. szeptember 25. 19:51

Vető Judit 14 éve él az olasz Lignanoban, ahová magyarok tízezrei járnak nyaralni. Judit Kaposvárról költözött ide – már gyerekkorában megszerette ezt a helyet, mivel ő is sokat járt ide. Magyarországon egy irodai, vezetői állást hagyott ott azért, hogy beteljesítse álmát és ide jöjjön dolgozni. Idővel letelepedett, férjhez ment egy olasz férfihez és két gyermekük született. De milyen lehet az igazi dolce vita?

Judit párjával egy kis háromcsillagos hotelt vezet. Azt mondja, imádja az olasz mentalitást, a vidámságot, az állandó boldogságot, a mediterrán temperamentumot és a tengert.

De vajon mi volt neki a legnehezebb, amit meg kell itt szoknia? És mi az, amit nagyon nehezen fogadott el benne a párja? Kiderül a videóból.

Lignanoban remek a klíma, nyáron sincs nagy hőség, télen pedig sosem fagy. A közbiztonság is kiváló, nem úgy, mint néhány olasz nagyvárosban. Az viszont zavarja a helyieket, hogy néhány hónapra mintha elvennék tőlük a turisták Lignanot. A szezonban több mint 300 ezer nyaraló özönli el a települést, miközben csak hétezren élnek itt. És van itt még egy, a magyarok számára furcsa szokás. Cipővel a lakásba.

Amit elsőként megszoktattam a férjemmel, az, hogy a cipőt lehúzzuk és felhúzzuk a papucsot, akár nem is kell papucsot felvenni, de cipővel te nem jössz be a lakásba

– mondja Judit. Egyre több itt az olyan magyar is, aki nemcsak nyaralni jön ide. Judit arról mesélt, hogy egyre több magyar vesz nyaralót. Az ingatlanárak nem olcsóbbak, mint itthon, de nekik van tengerük.

Hogy mennyi az olasz átlagfizetés, és abból, hogyan élnek meg, mennyire érintette őket az infláció, az kiderül a videóból.

#Fókusz#Videó#Külföld#olaszország#szieszta#lignano

Címlapról ajánljuk