Fókusz

„Éljen a zsír!” – A 40 millióra bírságolt Schobert Norbi többé nem kommunikál az egészséges táplálkozásról

Czakó JózsefCzakó József

2023. május 9. 19:45

A cég nem szűnik meg, és Norbi sem tűnik el, de sok minden változni fog ígérete szerint.

Negyvenmillió forintos büntetést kapott Schobert Norbert cége, mert a Gazdasági Versenyhivatal szerint több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat a termékek hatásaival, összetételével vagy a diéták eredményességével kapcsolatban. A vállalkozás elismerte a jogsértést, így az eredetileg 100 milliós bírságot 40 millió forintra mérsékelték.

Norbi mintegy 280 videóját vizsgálták, és azt, hogy igazolható-e, amit ezekben állít termékei jótékony hatásairól. Norbi a Fókusznak ezúttal nem nyilatkozott, de Balázsék reggeli rádióműsorában azt mondta, éljen a zsír, és többé nem fog az egészséges táplálkozásról kommunikálni.

Aki egészséges terméket reklámoz, ki van egy boltra írva, hogy egészséges termékek, feljelenthető. Ki van írva, hogy egészségtudatos élelmiszerek, feljelenthetők 

– mondta reggeli műsorban.

Nem posztol többé az élelmiszerekről, főzéseiről, életmódtanácsairól 

Norbi vállalkozása egy időben 106 Update üzletet számlált, mára a nagy részük bezárt. Nehéz ezt most elképzelni, de ha a fitneszguru betartja ígéretét, egészséges élelmiszerek témában többé már nem hallunk róla semmit.

Ötvenedik születésnapja környékén a Fókusznak azt nyilatkozta, nagyon boldog embernek tartja magát, hiszen több ezer embernek ad munkát, és a magánélete is kiegyensúlyozott.

 

 Úgy vélte, sokan azért irigykednek rá, mert nagyon kerek a sztori.

Én azokkal érzek, akik irigykednek, én tökre megértem őket, és ha kívülről nézném magam, én is utálnám magam. Itt van ez a csávó, jött, szegény volt, kicsi volt, rendőr volt, dagadt volt, és nem kapott kölcsönt, nem kapott EU-s pénzt, hanem önerőből felépített egy brutális, milliárdos birodalmat. Ja, és egy csodálatos családot, csodás gyerekekkel. Tehát azt gondolom, hogy én rohadt sikeres vagyok, az egyik legsikeresebb ember, és ezt roppant nehéz elviselni.

 

Most azonban bejelentette visszavonulását. A cég nem szűnik meg, és Norbi sem tűnik el, hiszen felesége alakreformtáboraiban is tart majd órákat. De sok minden változni fog ígérete szerint.

A GVH eljárása azt is feltárta, hogy nemcsak az Update termékek hatását hirdették megalapozatlanul, hanem sokszor az összetétel is tévesen volt feltüntetve, mint például „cukormentes vagy csökkentett szénhidráttartalmú”. A reklámok pedig jogsértően keltették azt a benyomást, hogy az Update márkához köthető táplálkozás mindenki számára alkalmas az egészségi állapot megőrzésére, javítására vagy a betegségek megelőzésére.

#Fókusz#Videó#Bulvár#schobert norbi#bírság#rtl#visszavonulás

Címlapról ajánljuk