Fókusz

Schirilla György szerint még a férfiasságnak is jót tesz a hideg víz

Maár LauraMaár Laura

2023. február 28. 18:46

Schirilla György akkor is fagyos hangulatban van, ha nem a vízben mártózik. Hideg szívvel bünteti az érvénytelenül parkoló autókat Budapest belvárosában, a nemzet rozmárja ugyanis két éve már parkolási ellenőrként dolgozik. 

Schirilla György már két éve parkolási ellenőrként dolgozik. Azt mondja, amikor elvált minden kicsit összeomlott körülötte, és olyan helyre akart menni dolgozni, ahol kicsit megfegyelmezheti magát, és ahol a kondíciója is megmaradhat.

Van olyan nap, amikor 15-20 kilométert is sétál munka közben, ebben pedig rengeteget segít, hogy korábban jó edzésben volt, így nem fárad el a nap végére. De bármennyire is furcsa, a hideg téli napokat még jégtáblákhoz szokott rozmár sem bírja.

Schirilla György két éve parkolóőrként dolgozik, de a hideg, téli napokat nem viseli jól
Schirilla György már nem bírja a rozmákordást. Fotó: RTL Fókusz

 

„Ugyanúgy nem bírom elviselni, mint a kollégák, tehát úgy tűnik, a sok-sok év, amit a jeges Dunában úsztam, az itt a hidegtűrés szempontjából nem kamatoztatható” – mondta. 

A csontig hatoló hideg nem ismeretlen számára, így azt mondja, talán annyi az előnye kollégáival szemben, hogy tudja, hogyan terelje el a fájdalomról a figyelmét. De van egy különleges képessége, amit a jeges mártózásoknak köszönhet. A kezei olyanok, mint a hőmérő, 4-5 nappal előre jelzik az időjárás-változást.

A 62 éves férfi 1999 óta borzolta a kedélyeket a jeges merüléseivel. Melyek nem csak a kezeire voltak jó hatással: egy hálószoba titkot is megosztott velünk.

A nagyon hideg víz az a férfiasságot megteremti, hogyha eltűnt. Na, nálam ilyen még nem volt, csak hozzáteszem. Vagy megerősíti, hogyha lankad. Vagy energiát ad 

– árulta el Schirilla.

 

#Fókusz#Videó#schirilla györgy#rtl#úszás#parkolóőr

Címlapról ajánljuk