Fókusz

Elstartolt az idei Budapest-Bamako rally, Oszvald Marika is visszatért nosztaligázni

Kilyén TamásKilyén Tamás

2022. október 21. 19:49

Haverok, buli, Szahara. Röviden így lehetne összefoglalni a világ legnagyobb amatőr ralikalandját, ami Budapesttől Bamakóig vezet. De közel sem csupán egy őrült versenyről van szó, hiszen ez a futam kiemelkedő karitatív eseménynek számít Afrikában. Minden csapat ajándékokkal és adományokkal felszerelkezve érkezik a világ legszegényebb országaiba. A Fókusz riportere is nekivágott a több hetes extrém túrának. És aki már egyszer bevállalta ezt, pontosan tudja, a Bamakón egy dolog biztos: a bizonytalanság.

Az első Budapest-Bamakot 2005-ben rendezték meg, hogy a sivatagi autóversenyzés örömét az amatőr sofőrök is átélhessék. Mára ez lett a világ egyik amatőr kaland-rallyja, közel 600 indulóval. A Fókusz szinte az összes versenyen végig kísérte a mezőnyt. Utaztunk szépségkirálynőkkel és a világ legkisebb emberével is. Láthattuk Oszvald Marikát a szavannában, Pumped Gabót a sivatagban és Fekete Pákót is hazavittük Afrikába.

A futam minden évben komoly humanitárius tevékenységet is végez és több tonnányi adományt visznek a fekete kontinensre.

 Idén a covid járvány miatt kétszer is elkellett halasztani a rajtot, mivel Marokkóban teljeskörű határzárat vezettek be. Szerencsére ezt már feloldották, így a versenyzők alig várják, hogy újra Afrikában koptassák a gumikat. 

A rajt ceremóniára Oszvald Marika is visszatért nosztalgiázni és a főszervező korábbi autójával gurult át a startkapun. 

A háromhetes futamon a Fókusz is végig kíséri a mezőnyt és 10 országon át forgatjuk a rally legizgalmasabb eseményeit. A jelszó: kalandorok ne kíméljenek!

#Fókusz#Videó#budapest-bamako rali#rtl#budapest-bamako rally

Címlapról ajánljuk