Fókusz

Defektet kaptak a sztrádán, majd a belső sávban nekiálltak kicserélni a kereket – egy család életét mentette meg a Magyar Közút munkatársa

Forgó ViktorForgó Viktor

2022. július 4. 19:30

Egy házaspár és kislányuk életét mentette meg Krisztián Gábor. Defektet kaptak, ezért megálltak az autópálya belső sávjában és ott elkezdték kicserélni a kereket. A Magyar Közút forgalomtechnikai művezetője szempillantás alatt a helyszínen termett, és elvitte őket a szalagkorlát mögé. Ha ezt nem tette volna meg, akár tragédia is lehetett volna, több száguldó autó majdnem becsapódott a belső sávban veszteglő kocsiba. Mekkora lélekjelenlét kell ahhoz, hogy valaki egy veszélyes helyzetben életeket mentsen úgy, hogy közben a sajátját kockáztatja?

Egy kislány és szülei életét is megmentette a Magyar Közút egyik munkatársa az M3-as autópályán, miután a család autója defektet kapott, emiatt nekiment az elválasztó korlátnak, megpördült, majd a forgalommal szemben állt meg a belső sávban. A káli mérnökség művezetője azonnal a helyszínre sietett és saját testi épségét kockáztatva mentette meg a család életét. 

Jött egy bejelentés, láttuk a kamerán, hogy mi van. Hát mit látok, egy család – akkor még nem láttam, hogy gyerkőc is van – a belső sávban mókolnak valamit az autó körül. Nem gondolkodtam, egyből beültem az autóba és tűz kifelé. Én értem ki elsőként a helyszínre és az volt az első, hogy minél előbb kiparancsoljam a belső sávból. Ez hál' istennek sikerült.

Krisztián Gábor nagyon gyorsan cselekedett, pedig az autók alig egy-két méterre száguldoztak mellettük. Előbb a gyermeket emelte ki, majd a család minden tagját biztonságban átjuttatta a leállósáv melletti szalagkorlát mögé. Később a defektes autó mentését is megpróbálta, ám ekkor egy személyautó szinte az utolsó pillanatban állt meg a kocsi előtt, az utána érkező kisteherautó pedig majdnem belecsapódott a két járműbe. Mindössze tíz centivel a személyautó mögött tudott megállni. 

#Fókusz#magyar közút#életmentés#defekt#belső sáv#rtl

Címlapról ajánljuk