Fókusz

A háború a mentális állapotunkra is hatással van, a pszichológus szerint így csökkenthetjük a stresszt

Lukács GabriellaLukács Gabriella

2022. március 2. 18:51

Oroszország február 24-én indított támadást a szomszédos Ukrajna ellen. Európa hosszú ideje nem találkozott hasonló helyezettel, így nem csoda, hogy a háború közelsége sokakban erős érzelmeket ébresztett fel. 

Az elmúlt két év igencsak emberpróbáló volt. Szinte még időnk sem volt felocsúdni a koronavírus-járvány borzalmaiból, most újra van miért aggódnunk. Bár azt hittük, végre minden visszatérhet a normális kerékvágásba, Oroszország megtámadta Ukrajnát, és nukleáris fegyverek bevetésével fenyeget.

Knapek Éva klinikai szakpszichológus szerint a legtöbbünk már nagyon kimerült a folyamatos stressz miatt. Azt mondja, természetes igény, hogy ne foglalkozzunk a hírekkel, és megpróbáljuk elterelni a figyelmünket, ahogy az is, hogy próbálunk minél több információt gyűjteni a háborúról. A szakember szerint azonban egyik módszer sem segít a stressz csökkentésében. 

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy testünkből a feszültség magától nem múlik el, annak oldásával igenis foglalkozni kell. Ennek egyik legjobb módja lehet a sport.

#Fókusz#orosz-ukrán háború#pszichológus#mentális állapot#háború#stressz#rtl

Címlapról ajánljuk