Fókusz

Másfél éve nem látta kislányát Levente, Fannit az édesanyja vitte el valahová, már az egész világon körözik

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2022. február 1. 15:13

Csak a remény maradt Leventének, miután már másfél éve nem látta a kislányát, ahogyan senki más sem. A kilencéves Fannit az édesanyja vitte el valahová, amiért már az egész világon körözik, de teljesen nyomuk veszett. Az eltűnés után a bíróság a gyermeket az apukának ítélte, aki bármit megadna azért, hogy megtalálja és újra vele lehessen. Mit tehet egy édesapa ilyenkor?

Fanni szobája 2020 júniusától érintetlen, üresen áll. Az íróasztalon az ő dolgai hevernek, a csillagos ágynemű az ágyon mintha előző nap még aludt volna benne, a kutyus az ablakban ücsörög, várja haza kis gazdáját. Ahogy mindenki más is Fanni környezetében.

Levente és Mónika Svédországban ismerkedett meg egymással, a férfi gyerekkora óta ott élt. Hét évet töltöttek együtt, össze is házasodtak, Fanni egyéves volt, amikor elváltak. Attól kezdve egy hetet az édesapjánál, egy hetet az édesanyjánál töltött a kislány.

A kislányt hároméves korában egyszer már elvitte önkényesen az anyukája, akkor Stockholmból vitte haza a rendőrség másfél hónappal később. Most viszont másfél év telt el azóta, hogy eltűntek, telefonja elérhetetlen, közösségi médiából is törölte magát. A rendőrség körözi őket, Levente szerint Magyarországon bujkálhatnak.

Levente is többször járt azóta Magyarországon, ő is felkereste volt feleségének az összes ismerősét vagy rokonát, hátha talál valami nyomot. Az Interpol is körözi őket, egyelőre hasztalan a keresés.

Fanni most lesz 11 éves, két karácsony és egy szülinapja telt el mióta az anyukája elvitte otthonról. Mivel iskolaköteles valahová járnia kell, svéd az anyanyelve, magyarul kevésbé tud írni és olvasni.

Svédországban mindenki hazavárja őt, a nagypapája, az unokatestvérei, osztálytársai, tanárai egyaránt. Az édesapja pedig másfél éve jobb híján csak a közösségi médiában üzen neki, hogy keresi. Még ha Fanni nem is olvassa, hátha valahol valaki látja és felismeri őt.

#Fókusz#Külföld#svédország#csulak levente#kilencéves fanni#édesanyja elrabolta#interpol

Címlapról ajánljuk