Fókusz

Csollány Szilveszter már a hatodik a Sydneyben érmet szerzők közül, aki nincs velünk

Barva ÁdámBarva Ádám

2022. január 26. 18:00

Csollány Szilveszterre emlékezve gyújtottak gyertyát a Soproni Torna Club tornászai kedden este. A sidney-i olimpián aranyérmes Csollány Szilveszter halála után Nagy Tímea párbajtőrvívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke egyebek mellett azt írta közösségi oldalára, hogy „Több bánatot okoz a sydney-i olimpia 22 év után, mint amennyi örömet adott 2000-ben.”  A Sidneyben érmet szerző magyar versenyzők közül hatan már nincsenek köztünk.  

Csollány Szilveszter a  Soproni Torna Clubban dolgozott edzőként. Az egyesület fiatal tornász-tehetségei  kedden este gyertyát gyújtottak Szilas emlékére és néma csendben, felállva emlékeztek rá.

Csollány Szilveszter Sopronban egy futóegyesületnek is a tagja volt, mindig ezen az ösvényen futottak. A klub tagjai megdöbbentek barátjuk halálhírén. Sporttársa, Lakatos Noémi azt mondja: biztosak voltak benne, hogy Szilas felépül.

A 2000-res sydney-i olimpián 178 magyar versenyzett. A csapat az éremtábla 13. helyén végzett, sportolóink 8 arany-, 6 ezüst-, és 3 bronzérmet nyertek. Csollány halála után sokakban felmerült, hogy átok ül a Sydneyben induló magyar csapaton: az itt elinduló olimpikonok közül 6-an távoztak az utóbbi években.

#Fókusz#csollány szilveszter#megemlékezés#rtl#olimpikon#sydney-i olimpia

Címlapról ajánljuk