Fókusz

Hien: A nőknek a szórakoztatóiparban is nehezebb érvényesülni

Süle LászlóSüle László

2022. január 21. 18:20

Hien egy tehetségkutatóban tűnt fel alig 14 évesen, ami után egy ideig klasszikus “tinisztárként” színesítette a magyar popipart. Eltartott egy ideig, amíg a műfajok között ide-oda ingázó énekesnő rátalált a saját útjára.

Hien 14 évesen először egy tehetségkutatóban tűnt fel, majd 2015-ben felvételt nyert a világ egyik leghíresebb zenei főiskolájára, a bostoni Berklee-re, ahol világsztár zenészek végeztek korábban. 2019-ben aztán sikeresen lediplomázott, és New Yorkba költözött. A koronavírus járvány kitörése miatt gyakorlatilag nem volt itthon.

Hien esetében nem is kétlaki, inkább háromlaki életről beszélhetünk, hiszen Vietnámban is élnek rokonai. Tavaly sok időt töltött ott, videóklipet forgatott ősei földjén, Bloom, azaz “Virágzás” címmel. A nővé válás, a nőiesség visszatérő téma a művészetében, így új projektjéhez egy egészen különleges, matriarchális berendezkedésű törzshöz utazott el, hogy leforgassa klipjét. 

 

New York, azon belül a Brooklyn-i Bushwick művészi szabadsága nagyon magába szippantotta, önérzetesebb lett. Bár egy törékeny, kislányos arcú előadóról beszélünk, mára erős, önálló művésznővé vált.

Hogy mit hoz számára a jövő, azt még maga sem tudja, egyelőre sodródik. Tervei szerint 2022-ben több magyar nyelvű anyaggal jelentkezik, és azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy végül Magyarországon alapít családot. 

#Fókusz#hien#énekesnő#rtl#bloom#klipforgatás

Címlapról ajánljuk