Fókusz

Több mint 2 évtizede a zongora rabja

rtl.hurtl.hu

2017. november 10. 13:00

A világhírű zongorista koncertpódiumok állandó vendége, évek óta járja a világot, mégis otthon, Hajdúböszörményben érzi igazán jól magát.

Koncert a Balaton közepén vagy éppen a Hyde parkban, 50 ezer ember előtt. Több száz millió néző a neten, Péter Bence úgy tűnik mindenben jó. A világhírű zongorista koncertpódiumok állandó vendége, évek óta járja a világot, mégis otthon, Hajdúböszörményben érzi igazán jól magát.

Ez volt az a klip, amivel 2 éve berobban a köztudatba. Michael Jackson születésnapjára készült az egyedi Bad feldolgozás. A különleges előadás, a Bencéből áradó tűz elvarázsolta a közönséget.

Több mint 2 évtizede a zongora rabja. Alig volt 2 éves, amikor felfedezték a tehetségét a nagyi zongorája mellett. Négyévesen zeneiskolába járt, hétévesen pedig komponált. A világ egyik legnagyobb kortárs zeneművészetet oktató egyetemére felvételizett, a bostoni Berklee College of Music-be, ahol kimagasló tehetségnek tartották.

Nemcsak Hans Zimmer, hanem rajta kívül még milliók követik a videóit. Azt mondja, hogy mindig is olyan feldolgozásokat akart csinálni, amelyhez büszkén adhatja az arcát és a nevét.

A Despacito szerzői még nem jelentkeztek, lehet, hogy irigyek arra, hogy a dal különleges zongoraváltozata több mint 50 millió megtekintésnél tart a közösségi oldalon.


Bence nemcsak a videoklipek miatt híres, hanem egy világcsúcs is fűződik a nevéhez. 2012-ben Guinness-rekordot ért el azzal, hogy 765 hangot szólaltatott meg egy zongorán egy perc alatt.

Hiába ismerik erről is, nem szeret beszélni róla.

Sok munkája van mostanában, készíti az albumát, és járja a világot.

Ha valaki itthon szeretné őt megnézni egy koncerten, sokat kell várnia, legközelebb jövő augusztusban lép fel Magyarországon. Addig viszont tele a naptárja…

#Fókusz#fókusz plusz#péter bence#zenész#zongora

Címlapról ajánljuk