Fókusz

Bemutatjuk azokat, akik vadállatokkal osztják meg otthonukat

Hollósi SzandraHollósi Szandra

2017. május 5. 17:35

Csodálattal vegyes félelemmel nézzük azokat a felvételeket, melyeken oroszlánokkal focizik egy férfi, víziló mászkál a család konyhájában, őzike alszik a nappaliban, vagy éppen egy hatalmas medve ölelgeti gazdáját. Vadállatokkal élni nem éppen életbiztosítás, de az biztos, hogy semmivel sem összehasonlítható érzés. A kölcsönös szelídítés folyamata, a bizalom kialakulása és őrzése a legtörékenyebb és egyben legerősebb kapcsolat két ember viszonyában is.

Láttunk már olyat, hogy valaki mosómedvékkel él együtt. Most pedig jönnek a vaddisznók, farkasok és hazai kisrókák legjobb ember-barátai :A vadállat- ember kapcsolat nem mindig olyan felhőtlen, mint amilyennek látszik. Sose lehet tudni ugyanis, hogy a vadon élő állat mikor engedelmeskedik felszínre törő ösztöneinek, és mikor fordul gazdája ellen.

 

 

Némedi Edina állatvédőnél járunk, aki 5 pár hetes kisrókát nevelget éppen. Ugyanis szenvedélye a rókamentés. Amíg megerősödnek, addig foglalkozik velük, aztán az őshonos fajok mentésére szakosodott állatkertbe kerülnek, majd nyár végétől ismét szabad állatok lehetnek.

Itt pedig már Cserepkei Gábor ölbe ülős- filmsztár vaddisznóit ismerhetjük meg. Egyikük egy Zrínyi Miklós életéről szóló filmben szerepel majd hamarosan, másikuk a Marco Polóban.

 

 

 

#Fókusz#vadállat#róka#farkas#vaddisznó#rtl

Címlapról ajánljuk