Fókusz

Super Bowl: A világ legnézettebb show-ja

Kilyén TamásKilyén Tamás

2017. február 3. 18:00

Az USA-ban nem hivatalos nemzeti ünnep, a Super Bowl, vagyis az amerikai foci döntője. Milliók vesznek ki szabadságot miatta, mérhetetlen mennyiségben fogy szinte minden enni és innivaló aznap, és annyi újságíró regisztrál erre az egy napra, mint egy teljes olimpiára. Az egyik szerencsés köztük, Faragó Richárd, aki a Fókusznak a helyszínről ad helyzetjelentést.

A legnézettebb televíziós műsor, világszerte több mint százhetven millió nézővel. Egy döntő, ahol a legtöbben nem is a meccs eredményét várják. Kőkemény ütközések, látványos elkapások. Ez az NFL vagyis az amerikaifutball-liga világa, amelynek szervezettsége és több milliárd dolláros bevétele minden sportágat túlszárnyal.

 

 

 

A Super Bowl alatt nem csak a tévés rekordok dőlnek meg: több mint egymilliárd darab csirkeszárny, egymilliárd liter sör és 14,5 tonna chips fogy ezen az estén, arra pedig külön figyelmeztetnek, hogy ne a szünetben menjen mindenki egyszerre a wc-re, mert ilyen túlterheltségnél könnyen eldugulhat a csatornahálózat.

 

 


Hétmillió amerikai vesz ki szabadságot a döntő másnapjára, és egy felmérés szerint az emberek negyede még a legjobb barátjának az esküvőjét is kihagyná, ha az erre az időpontra esne.

 

 

 

#Fókusz#super bowl#amerikai foci#show#Sport#rtl

Címlapról ajánljuk