Fókusz

Egy modern férfinak nincs szüksége nőre?

Újvári MihályÚjvári Mihály

2017. január 12. 18:05

Lehet, hogy tényleg válsághelyzet van? A modern férfiaknak nincsen szükségük nőkre, az égvilágon mindent meg tudnak nélkülük oldani? Simán lehet, hogy őket már nem is nő szülte! Az pedig még kiváltképp érdekes, hogy éppen egy Ádám nevű nagyon fiatalember beszél arról, hogy a férfiaknak, úgy általában miért nincs szükségük ma már a nőkre.

Amiért én kiszálltam a húspiacról az az, hogy egy modern nő nem tud adni semmit a férfinak.

Ezt állítják sőt, vallják a migtau hívei a Men Going Their Own Way, azaz a Maguk Útját Járó Férfiak. Ők azok, akik a feministává váló világ ellen sajátságos módon tiltakoznak. Úgy gondolják, a mai nők csak támaszkodnak és kihasználják a férfit, így nem érdemes velük sem házasodni, sem gyereket nemzeni, de még szexuális kapcsolatot sem kialakítani.

 

 

A migtau szerint a férfiak a feminizmus áldozatai, mivel a nők ezáltal nem egyenlők, hanem egyenlőbbek lettek. Előbb mehetnek nyugdíjba, tovább élnek ezáltal a befolyt adókból többet vesznek, ki mint beraknak sőt, a válásnál és más jogi szituációban is jogtalan előnyöket élveznek.

 

 

 

Vass Virág író, újságíró már könyvet is írt a témában. Szerinte, - bár a felvetés valós problémákon alapul, - mégis radikális, de rávilágít arra, hogy az internet korában és az anyagi javakat előtérbe helyező társadalmunkban megváltoztak a nemi szerepek. Nem csak nőké, de a férfiaké is.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#feminizmus#nemi szerepek#rtl

Címlapról ajánljuk