Fókusz

Mert önkéntesnek lenni jó!

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2016. december 5. 18:20

Riportunk főhöseinek történetei nem szomorúak, hanem szívfacsaróan megindítók, és reméljük sokaknak inspirálóak is. Ma van az önkéntesek világnapja!

"Világot látni, de egyben jót is tenni."

 

 

"Álmot beteljesíteni, és egyúttal segíteni. Mindezt ingyen, a saját szabadságuk terhére."

 

 

"Mert önkéntesnek lenni jó!" – mondják mindannyian. Nemcsak magáról tanul sokat az ember, de arról is, hogy mi az igazán fontos az életben.

 

 

A Magyar Afrika Társaságot 10 éve alapította Balogh Sándor. Amikor még senki nem foglalkozott Afrikával ő már akkor az ott élők megsegítésén fáradozott. Rengeteget változott azóta a kontinens, az eddigi kép az volt, hogy Afrikában mindenki felpuffadt hassal éhezik, az ENSZ adományokat várja, háborúzik, vagy épp az ebola pusztít. A valóság ennél ma már árnyaltabb. A városokban a mobiltelefon és az internet teljesen hétköznapi, a falvakban és a hegyekben viszont nincs semmi.

 

 

A munka világostól világosig tartott, a misszió alatt kb. 1 hónapig nincs pihenőnap. Azt mesélik, hogy ilyenkor az ember kilép a komfortzónájából, élet halál harcot kell vívni, mert kórház nincs a közelben, amúgy sem lehetne mivel elszállítani a betegeket. Ha nem sikerül valakit megmenteni, azt el kell fogadni, ahogy a helyiek is teszik. Nem omolhatnak össze, mert 80-100 másik ember még vár rájuk. Mert segíteni alapból jó, aki megtette valaha, az tudja, hogy amennyit ad, annál sokkal többet kap majd vissza.

 

#Fókusz#önzetlenség#önkéntesség#riport

Címlapról ajánljuk