Fókusz

Óvodás kora óta világhíres festőművész

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2016. november 29. 18:10

Ma már nyolc éves az a magyar kislány, akit óvodás kora óta világhíres festőművészek sorában jegyeznek. Barabás Lujzi mindössze hat éves volt ugyanis, amikor festményét a párizsi Louvre-ban állították ki. A szervezők nem akarták elhinni, hogy a kiválasztott kép egy kisgyerek alkotása. Lujzi azt mondja, ő egyszerűen csak imádja a színeket.

Ez volt az a festmény, amit Lujzi még 5 évesen készített, és amit 1 évvel később több ezer festmény közül kiválasztott a francia zsűri. Anélkül, hogy tudták volna, hogy egy óvodás festette.

 

 

Ezt a képet például Bécsben állították ki:

 

 

Ezt Houstonban:

 

 

Ez pedig az első és egyetlen olyan festményének fotója, amit egy osztrák műgyűjtő megvásárolt. Persze nem tudta, hogy egy gyerek készítette.

 

 

 

3 éves korától fest és rajzol, átlagon felüli vizuális és finom motorikus készségére még az óvodában figyeltek fel. Eddig 15 különböző kiállításon állították már ki képeit, Budapesten kívül Bécsben, Houstonban és Párizsban. A lényeg, hogy ne legyen Lujzin nyomás – hangsúlyozza az édesanyja. Mert a festészet náluk nem kényszer, ezeket a műveket nem kiállításra gyártja.

#Fókusz#festő#zseni#gyerek

Címlapról ajánljuk