Fókusz

Szépségverseny 14 éven aluliaknak

Czakó JózsefCzakó József

2016. október 11. 17:25

A Little Miss World egy egész héten át tartó nyári táborba oltott szépségverseny, ahová a világ számos országából érkeznek gyerekek. Szembetűnő hogy milyen sok gyerek érkezett posztszovjet országokból, míg Nyugat-Európából egy sem. A magyar gyerekek persze innen sem hiányozhatnak, három kislány is érkezett, Li Tiffany, Virág és Alina remekül érzik magukat.

Itt a szépség nem elég, tehetségesnek is kell lenni. Külön díjat kapnak a legszebb és külön díjat a legtehetségesebb gyerekek.

 

 

 

A díszleteket Thessaloniki szolgáltatja, ez a kultúrák találkozási pontján fekvő nyüzsgő görög város, amely sokáig a Balkán fő kereskedelmi központja volt.

 

 

 

A nemzetek bevonulásán minden gyermek a saját népviseletében áll színpadra.

 

 

Számos országban tiltják, hogy 14 évnél fiatalabb gyerekek indulhassanak szépségversenyen, de pl. az Egyesült Államokban még az erős sminket is engedik. A felnőttek világát mindenhol megosztja az, amikor a gyerekek szépségét teszik összehasonlítás tárgyává. Egy megfeleléskényszer könnyen vezethet pszichés zavarokhoz vagy étkezési zavarokhoz, mondja a pszichológus. Miközben sokszor a szülő vágyai teljesülnek.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#gyermekszépségverseny#szépség

Címlapról ajánljuk