Fókusz

Ütnek-vágnak az uszodákban?

Újvári MihályÚjvári Mihály

2016. május 18. 17:40

Miközben az úszósportban a legfrissebb londoni eredményeket ünneplik, itthon tovább potyognak a csontvázak a szekrényekből. Egykori versenyzők, élsportolók közül egyre többen vállalják, hogy nyíltan beszélnek arról mi történt velük, mi volta siker ára, amikor még gyerekek voltak. Edzői terrorról, verésekről, megalázásokról, molesztálásokról vallanak.

Sikerek, aranyak, világhír és minden, ami ezzel jár. Míg a legjobb úszók a Londoni EB-n fantasztikus eredményeket érnek el és az egész világ rájuk figyel, addig itthon tovább dagad az úszók körüli botrány. Egykori sporttársaik és edzőik megpróbáltatásaikról, verésekről, megalázásokról, molesztálásokról vallanak. Kiss Noémi és Szepesi Niki is élsportolók voltak. Edzettek és tűrtek, hisz nem tehettek mást. Most is csak sok év távlatából, felnőtt fejjel mernek beszélni a velük történtekről, hiszen felnéztek az edzőjükre, akinek minden szava szent.

 

 

A győzelem mindennél többet ér néha. Gyurkó Szilvia az UNICEF gyermekjogi igazgatója szerint ez egy nagyon csúszós leejtő. Felmérésük szerint az élsportban edző gyerekek kétharmada él át valamiféle érzelmi erőszakot, és majdnem felük fizikai és szexuális bántalmazást is.

 

 

Hogy ér-e ennyit a siker és, hogy a verés, a fenyítés mennyivel sarkall nagyobb teljesítményre, valamint hogy lehet ezt feldolgozni, helyrerakni, arról bővebben beszélnek sportolók, ikonikus edzők szerda este, a Házon kívül című műsorunkban.

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

#Fókusz#úszás#terror#megalázás#molesztálás#történetek#élsportolók

Címlapról ajánljuk