Fókusz

Babák és cicák megférnek együtt?

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2016. május 3. 17:30

A várandósság alatt jobb kerülni a macskákat, mert akár halálos fertőzést is okozhatnak, sőt a gyerek születése után sem ajánlott a közeli kapcsolat. Sokan hisznek ezekben, Peller Annáéknál viszont az egész babavárás alatt és azóta is sülve-főve együtt vannak a macskával. Ráadásul van olyan szakember, aki szerint a macskáknak gyógyító hatása is lehet a kicsikre.

 

 

Peller Annáék kislánya, Annabella nemrég múlt két éves. Igazi eleven kislány, ő állatok között nőtt fel, a háznál van ugyanis két macska és két kutyus is. Azt mesélik, hogy egy percig nem volt kérdés, hogy a házi kedvencek maradhatnak- e a gyerek születésekor. Teljes szimbiózisban élnek.

 

 

 

Trapp Dorottya, gyógytornász évek óta foglalkozik babákkal és mozgássérültekkel, a munkájába fokozatosan építette bele a „macskaterápiát”. Az állat dorombolása például ellazítja az izmokat, így könnyebb mozgatni és masszírozni a gyerekeket. A cicák köztudottan jó hatással vannak a gyomorfájásra, jelenlétük csökkenti a vérnyomást, a simogatásuk pedig boldogsághormont termel, ami javítja az immunrendszert.

A kismamák legrettegettebb fertőzése, a toxoplazmózis, amivel a cicák nyers hús fogyasztásakor fertőződhetnek meg. A fertőzés némely esetben az emberre is átterjedhet, de ez ma már megelőzhető és kiszűrhető. Cicát tartani tehát lehet, sőt ajánlott is gyermekeink mellett, hiszen jótékony hatásuk mellett, rengeteg szeretetet is adnak. A legfontosabb azonban, hogy legyünk mindig felelősek és tudatosak, és akkor megnyugodhatunk, hogy csemeténk biztonságban van!

#Fókusz#macska#baba#szülés#tévhitek#betegség#gond#együtt

Címlapról ajánljuk