Fókusz

Szulejmán-módi: mi volt a trendi a szultán udvarában?

Süle LászlóSüle László

2016. április 20. 17:35

Sok minden miatt lehet szeretni a Szulejmán sorozatot, de a fantasztikus látványvilágot mindenképpen érdemes kiemelni. Például a színpompás ruhákat, amelyek pontosan illeszkednek a szultán udvarának fényességéhez. A Szulejmán kori Oszmán Birodalom hatalmas volt és gazdag, nem véletlen, hogy szinte minden szereplő ruhája ragyogóan néz ki. Éppen úgy, mint azok a korhű öltözékek, amit egy divatbemutatón láthattunk a budapesti Olasz Intézetben.

 

A díszes ruhák bemutatása mellett oszmán zenét is hallgathatott a nagyérdemű, és egy igazán különleges Szulejmán élménnyel is készültek a szervezők. Szulejmán „magyar hangját”, Széles Tamást láthatják, hallhatják. Sokan romantikus túlzásnak érzik a rettegett Szulejmán történelmi tablókba nem igazán illeszthető érzelmességét, pedig tény, hogy az uralkodó nagyon is szenvedélyes volt. Minden kutatás megerősíti, hogy a szultán imádta a feleségét, Hürremet. Nagyon sok szerelmes verset írt, melyeket végre magyar nyelvre is lefordítottak.

 

Az ember szinte nem is tud úgy járni-kelni a városban, hogy ne halljon Ibrahim pasa haláláról, vagy éppen Mahidevran legújabb intrikáiról. A szultán ágyasát szinkronizáló Kisfalvi Krisztina is azt tapasztalja, hogy ez a világ sokakat lenyűgöz és érdekel.

A sorozat hihetetlen sikere már csak azért is különös, hiszen ami a törököknek történelmük legdicsőségesebb százada, az nekünk az egyik legszomorúbb. Úgy tűnik, ez cseppet sem zavarja a magyar rajongókat – minden további nélkül azonosulnak a szereplőkkel.

Noha a végét szinte mindenki tudja, a Szulejmán sorozat továbbra is rendkívüli izgalmakkal szolgál. Hogy mire készül Hürrem, és hogyan zajlik a szerelmi élet a szultán háremben, az a ma esti folytatásból kiderül.

#Fókusz#Szulejmán#sorozat#intrika#rtl#divatbemutató

Címlapról ajánljuk