Fókusz

Bono humoristákat vetne be az Iszlám Állam ellen

Fürge AnettFürge Anett

2016. április 15. 17:35

Humoristákat vetne be titkos biológiai fegyverként az Iszlám Állam terrorszervezet ellen Bono. A U2 frontembere jordániai, török és kenyai menekülttáborokban járt, és ezek után az amerikai szenátustól még több humanitárius segélyt kért. A menekültválság miatt szerinte Európa egysége is veszélybe került, beszédében Magyarországot is megemlítette.

 

Se humorizálni, se koncertezni nem jön mostanában hozzánk Bono, de keddi szenátusi beszédében megemlítette Magyarországot. Jordániai, török és kenyai menekülttáborokban szerzett friss tapasztalatairól számolt be az amerikai szenátus külföldi segélyekkel foglalkozó albizottsága előtt, hogyan lehetne az Iszlám Állam ellen hatékonyan fellépni. Brit humoristákat vetne be titkos biológiai fegyverként.

Még több humanitárius segélyt kért Amerikától és figyelmet, mert úgy érzi, megbomlik az európai egység a menekültválság miatt. Megemlítette, hogy ennek az összeomlásnak Magyarország és Lengyelország hipernacionalizmusa is a részese. Az énekes egyébként már az első komolyabb menekülthullám idején is többször megszólalt.
 
 

Bono legutóbbi találkozása a magyarokkal ennél jóval vidámabb körülmények között zajlott. Tavaly szeptemberben egy 19 éves magyar lányt kért fel táncra stockholmi koncertjükön, amelynek időpontját egyébként egy rajongó becsempészett szolgálati fegyvere miatt szintén másik napra kellett halasztani.

Az 55 éves ír énekes közvetlensége legendás. Néhány éve dublini stúdiójuk előtt borral lepte meg őt egy magyar rajongója, majd ezután Bono telefonon kívánt a férfi apjának boldog születésnapot.

Bono minden olyan rendezvényen, kampányvideóban és koncerten feltűnik, ahol a téma az AIDS, az elszegényedett országok, a társadalmi felzárkóztatás vagy valamilyen globális humanitárius segítségnyújtás. Emlékezetes videóklipje a 90-es években, szarajevói bombázások idején a Miss Sarajevo, melyet a felejthetetlen Pavarottival készített.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!
#Fókusz#bono#u2#frontember#menekültválság#rtl

Címlapról ajánljuk